Viaanse megatruck volgeladen naar Roemenië vertrokken

  •   226 keer gelezen

VIANEN • Stichting Contacten Roemenië-Vianen is onlangs met een volgeladen truck met mega-oplegger richting Roemenië vertrokken.

De goederen zijn gelost in de steden Gilau, Cluj en Reghin. De spullen die in de truck zaten, waren zeer divers: naast incontinentiemateriaal, dat in alledrie de steden is afgeleverd, werden in Gilau hoofdzakelijk kleding en schoenen afgeleverd, terwijl voor Cluj-Napoca een flinke hoeveelheden medicamenten en andere medische artikelen waren bestemd. Het overgrote deel van de goederen werd vervolgens in Reghin - waarmee Vianen een vriendschapsband heeft - afgeleverd. Het betreft hier vooral kleding, schoenen, meubels, dekbedden en matrassen. Bovendien zijn in deze plaats twaalf tv-toestellen afgegeven, die bestemd zijn voor het bejaardenhuis wat hij daar mede door onze hulp en de hulp van vele dorpsbewoners gebouwd heeft. 

Het laden van de oplegger is uitgevoerd door een achttal vrijwilligers, waarbij ook dankbaar gebruik werd gemaakt van een heftruck, die belangeloos door de familie Deij uit Vianen ter beschikking is gesteld.

In de loop van dit jaar hoopt de stichting nog één of meerdere transporten richting de drie genoemde steden in Roemenië te organiseren. Dit is echter wel afhankelijk van de financiële steun en donaties die de stichting ontvangt.

Op zaterdag 25 mei zamelt stichting Contacten Roemenië-Vianen tussen 10:00 en 12:00 uur weer goederen in, in de loods op Lange Dreef 22 in Hagestein. Op dit adres staat dan een collectebus gereed, waarin geld ter bestrijding van de transportkosten kan worden gedeponeerd. Het is ook mogelijk een gift te storten op bankrekeningnummer NL 06 INGB 0000 0375 48 ten name van stichting Contacten Roemenië – Vianen. 
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK