• De haven in de Buitenstad midden achttiende eeuw.
• De haven in de Buitenstad midden achttiende eeuw. Foto: Citymarketing Vianen

Nieuw: Waterwandeling in Vianen

Algemeen 385 keer gelezen

VIANEN • Ter gelegenheid van het Waterjaar is er een Waterwandeling ontwikkeld. Wethouder Cees Taal neemt woensdag 29 mei tijdens een feestelijke bijeenkomst het routeboekje in ontvangst.

De Waterwandeling door de ommelanden van Vianen voert wandelaars mee langs de flora en fauna rondom de stad. De rode draad van de wandeling is de rol van water in heden en verleden van de Vrijstad. De route is 15 kilometer, maar is ook in te korten tot 6,5 kilometer. Voor de Waterwandeling is een boekje gemaakt van zo'n 32 pagina's. Hierin wordt de route uitgelegd, maar er is ook meer informatie in te vinden over de flora, fauna en historie. Bovendien is er aandacht voor regionale kunst. Zo is er een aquarel van Gerard van Straten afgebeeld: hij schetste de haven in de Buitenstad, zoals die er midden achttiende eeuw bij lag, er zijn foto's opgenomen van het hoogwater in 1995 en er is een toepasselijk gedicht te lezen van Juliën Holtrigter. Het routeboekje is vanaf woensdag 29 mei ook te koop bij de VVV aan de Voorstraat in Vianen.

Wethouder Cees Taal neemt het routeboekje van de Waterwandeling op woensdag 29 mei om 14:00 uur in ontvangst in de Burgerzaal van het stadhuis in Vianen. Iedereen is welkom om bij deze uitreiking aanwezig te zijn en om aansluitend de Waterwandeling van 6,5 kilometer te lopen onder begeleiding van een gids. Deelname aan de bijeenkomst en de wandeling is gratis, wandelaars ontvangen dan ook het routeboekje. Aanmelden kan via info@lichtopvianen.nl (tot uiterlijk maandag 27 mei).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden