Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nieuwe fototentoonstelling aan Viaanse Lekdijk geopend door Cees Taal

Algemeen 426 keer gelezen

VIANEN • Wethouder Cees Taal heeft vrijdag de nieuwe fototentoonstelling aan de Lekdijk in Vianen geopend, thema is deze keer 'Waterfauna'. Deze buitenexpositie tussen de Viaanse Hofpoort en Fort Everdingen is de derde en laatste wisselexpositie na eerdere thema's 'Lek en Linie' en 'Vianen en Water'.

Wandelaars en fietsers kunnen de route van circa 9 kilometer volgen tussen de Hofpoort in Vianen en Fort Everdingen. Ga er op uit dit Paasweekend en geniet van prachtige foto's in een waterrijke omgeving.

Waterfauna
Vianen is onlosmakelijk verbonden met het water. Dat blijkt uit de prachtige recreatieplassen, grachten, sloten, inundatiekanalen, sluizen en het Merwedekanaal. En natuurlijk maakt rivier de Lek een belangrijk onderdeel uit van de identiteit van Vrijstad Vianen. Al dat water trekt ook veel verschillende diersoorten aan. (Amateur)fotografen hebben de waterfauna rondom Vianen met de camera vastgelegd. Een divers palet aan dieren komt in de tentoonstelling voorbij. Eenden, ganzen, zwanen, kikkers, libellen en diverse vogelsoorten (onder andere de ijsvogel, ooievaar, blauwborst en roofvogel). En zelfs kippen en Schotse hooglanders, die hun verkoeling in het water zoeken, maken deel uit van de foto-expositie.

De fotografen zijn Els van den Burger, Cock van de Wetering, Henk Broer, Helma Augustijn, Bart Smulders, Nico van Ganzewinkel, Hans Faasse en Job van de Groep. Het verhaal achter elke foto is te vinden op vrijstadvianen.nl.                                                                                                                                

Waterjaar
De tentoonstelling maakt onderdeel uit van het Waterjaar in Vrijstad Vianen, dat tot en met juni 2019 loopt. Het Waterjaar bestaat uit een reeks evenementen die alles te maken heeft met (de historie van) het water. Vianen toont met het Waterjaar haar identiteit en brengt met de Tentoonstelling een ode aan de Lek, waarachter de Vrijstad is verrezen. 

Kopje koffie
Na bezoek aan foto-tentoonstelling worden wandelaars en fietsers uitgenodigd om op de Voorstraat in Vianen of bij Fort Everdingen een kopje koffie te drinken. Bezoekers krijgen het 2e kopje koffie of thee gratis aangeboden als op de actiefolder de foto's uit de expositie in de juiste volgorde worden geplaatst. De actieflyer is verkrijgbaar bij de VVV, Zas & Fratsen, café 't Fust en Fort Everdingen.

Bezoekersinfo
Als de historische binnenstad van Vianen bezocht wordt dan is er vanaf deze week ook de mogelijkheid om via een 3D-kijkkast mooie foto's van Vrijstad Vianen te bekijken. De 3D-kast is geplaatst voor het oude Stadhuis op de Voorstraat. De 3D-foto's zijn verzorgd door amateurfotograaf Job van de Groep.

Daar waar vroeger Kasteel Batestein gestaan heeft, is afgelopen dinsdag een bord geplaatst. Dit bord vertelt over de eeuwenoude historie van het kasteel en de overblijfselen die nu nog zichtbaar zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 11 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 14 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden