ingezonden mededeling

Zo kun je als lokale ondernemer duurzamer omgaan met drukwerk

  •   53 keer gelezen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, vooral nu er geen discussie meer over de opwarming van de aarde bestaat. Ook als lokale ondernemer is het belangrijk om duurzaam te werk te gaan. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de naam van het bedrijf. Het is dan ook logisch dat steeds meer bedrijven hier rekening mee gaan houden. Drukwerk kan erg belastend zijn voor het milieu, aangezien hier veel papier en inkt voor gebruikt wordt. Ben jij benieuwd naar hoe je duurzamer met drukwerk om kunt gaan? Dan lees je hieronder precies hoe je dit kunt doen.

Print alleen wat noodzakelijk is
Het klinkt misschien erg logisch, maar toch zijn er veel mensen die onnodig veel printen. Als je iets niet per se uitgeprint hoeft te hebben, kun je dit beter achterwege laten. Is het erg belangrijk dat een document niet verloren gaat? Dan kun je eenvoudig digitaal een backup maken. Door in de cloud te werken of je documenten op een USB te zetten voorkom je dat ze verloren gaan. Je kunt er ook voor kiezen om documenten op je mobieltje, laptop of tablet op te slaan. Je kunt de documenten zo altijd tonen, zonder dat je ze uit hoeft te printen.

Printen op een duurzame manier
Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om op een duurzame manier te printen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een kleiner formaat papier kiezen. Ook is het verstandig om dubbelzijdig te printen, zodat je meer papier bespaart. Op het internet zijn ook lettertypes te vinden die minder inkt verbruiken. Als je heel veel print, dan kan zo'n lettertype erg veel verschil maken. Het is dus geen slecht idee om je hier eens in te verdiepen. Je kunt een lettertype eenvoudig importeren in de meeste programma's, waaronder Word. 

Daarnaast zien we ook nog steeds veel lokale ondernemers die gewend zijn om hun facturen uit te printen en naar hun klant te sturen. Dit is tegenwoordig niet meer nodig. Door gebruik te maken van facturatieprogramma's is het veel makkelijker geworden om de facturatie online te regelen. De voordelen zijn dan ook dat de factuur direct bij de debiteur is, daarnaast is dit natuurlijk ook een stuk duurzamer. 

Recycle je cartridges
Door je cartridges te recyclen zorg je ervoor dat het milieu veel minder belast wordt. Het is een goed idee om voor inkt assistent te kiezen. Zo krijg je direct nieuwe cartridges toegestuurd als je inkt op is, deze hoef je dus niet zelf meer te bestellen. Nog belangrijker is dat je oude cartridges weer eenvoudig terug kunt sturen en dat je een hoop kosten bespaart. Zo wordt het printen een stuk voordeliger voor jouzelf, maar ook voor het milieu. Steeds meer ondernemers kiezen er dan ook voor om gebruik te maken van een inkt assistent.
 

Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK