• Het verfraaide pand met foto's, met de initiatiefnemers
• Het verfraaide pand met foto's, met de initiatiefnemers (Foto: Dick Aanen)

Lelijk pand Achterstraat Vianen verfraaid met historische foto's

  •   1239 keer gelezen

VIANEN • Een blinde muur van een lelijk pand in de Achterstraat in Vianen is verfraaid met zes uitvergrote zwart-wit foto's met afbeeldingen van Vianezen van jaren her. Het is een initiatief van buurtbewoners Hennie Markx, Klaas den Besten en Irma Schouten. 

Hennie, Klaas en Irma ergerden zich al langer aan het lelijke pand. "Dit pand staat al jaren te verkrotten", zegt Irma Schouten. Het schuurtje wordt nu voor opslag gebruikt door Joost Verrips van Blokker Vianen. Hij heeft niet de mogelijkheden om er op korte termijn iets aan te doen. Irma Schouten: "Dus hebben we in overleg met hem een oplossing gezocht, die wat ons betreft de aftrap is voor het verfraaien van blinde muren en andere minder mooie plekken in de Viaanse binnenstad." Verrips heeft bijgedragen in de kosten voor de
productie van de doeken en is er heel blij mee.

In de kozijnen van het pand en op de deur zijn grote foto's op doek geplaatst van van inwoners uit Vianen, onder het thema Viaansch Verleden. Irma Schouten: "Hiermee willen we niet alleen het pand verfraaien, maar ook de inwoners van Vianen en de geschiedenis levend houden. We zien hier voor de stad goede inhaakmogelijkheden in. Denk bijvoorbeeld aan een Viaansch Verleden route door de stad."

Vrijdagmiddag plaatsten de initiatiefnemers als afronding ook nog een groot spandoek op het pand, met de tekst 'Viaansch Verleden'. Het spandoek is vormgegeven door Fecit Vormgevers.  

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK