• Emily Keizer op het onderdeel brug.
• Emily Keizer op het onderdeel brug. Foto: Ramon Oost

Vijf podiumplekken voor DOS Vianen

Sport 300 keer gelezen

AMERSFOORT/HELMOND • Met twee keer goud, twee keer zilver en één keer brons kan Gymnastiekvereniging DOS Vianen tevreden terugkijken op afgelopen weekend en trots zijn op de prestaties van haar turnsters.

Tijdens de tweede regionale kwalificatiewedstrijd in Amersfoort wist jeugdturnster Valerie Arnold in het niveau D2 het goud in de wacht te slepen. Op sprong, brug en balk was Arnold de beste na goed uitgevoerde oefeningen. Ook turnde zij enkele nieuwe elementen wat goed uitpakte.

Emily Keizer was superieur bij de instap D1. Vooral door haar netjes geturnde vloeroefening won zij overtuigend de wedstrijd en bleef clubgenootje Jill Geerlings voor die zilver pakte. Geerlings had de hoogste score op balk maar kon Keizer niet voorbij komen in het klassement.

Zilver was er ook voor Phaedra Bogert. Bij de junioren 4e divisie turnde zij een stabiele wedstrijd en ook haar zien we terug in de regiofinale.

NK-ticket
In het Brabantse Helmond streed Suzanne Barzilay in de halve finale instap N2 voor een NK-ticket. Barzilay blonk uit op brug en vloer en greep naar het brons. Haar derde plaats geeft  recht op een finaleplaats meerkamp medio juni in Tilburg en daar komt zij ook nog uit op de toestelfinales brug en vloer.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden