Afbeelding
ingezonden mededeling

Weet jij al hoe afvallen werkt? 3 voorjaarstips voor 2019!

Algemeen 190 keer gelezen

Wanneer het op afvallen aankomt, zijn de meningen sterk verdeeld. Van minder calorieën, koolhydraatarm, eiwitrijk tot pillen, milkshakes, maaltijdvervangers en ga zo maar door. Ze hebben allemaal het doel je te laten afslanken.

Maar hoe krijg je nou echt dat mooie figuurtje waar jij naar hunkert?
Met onderstaande 3 tips ga je wel slanker het voorjaar van 2019 in!

De nieuwtjes op het gebied van afvallen
Een trend die je tegenwoordig veel ziet, is het kolhydraatarm dieet. Je gaat minder van de "slechte" koolhydraten eten en meer van de "goede". Het komt in het kort neer op minder suikers en meer complexe koolhydraten, echter wel in beperkte mate.

Hier zit wel een kern van waarheid in, maar er zijn ook tal van andere manieren om af te vallen. Maar wie spreekt er nu de waarheid, of werken ze misschien wel allemaal?

Eigenlijk hoeft afvallen helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het begint alleen wel bij het ook echt willen. Net als andere verkeerde leefstijlen, is overmatig de dingen eten waar je dik van wordt er ook een. Je zal hier dan ook verandering in moeten aanbrengen, wil je ook zelf echt veranderen.

Gezond verstand, voedingspatroon en leefstijl
Gaan we hier verder op in, dan begint afvallen dus met logisch nadenken. Met het eten van gezonde dingen kom je al een heel eind. Tegenwoordig zijn er zoveel dingen die je kan eten en drinken, maar vaak zijn ze niet gezond. Je kunt hiervoor een simpele regel aanhouden. Feitelijk alles wat niet rechtstreeks uit de natuur komt, hoort niet in je lichaam thuis. Het klinkt simpel, maar het is wel de waarheid.

Verder is je voedingspatroon meer dan alleen eten, ook wat je drinkt is belangrijk. Je drinkt nu waarschijnlijk verschillende dingen op een dag van sap en koffie tot frisdranken, melk of andere dingen. In al deze dranken zit suiker (mits je koffie zonder suiker drinkt) en het komt heel onopvallend je lichaam binnen. Maar suikers maken je wel dikker.

Je leefstijl speelt ook een rol en het doorbreken van slechte gewoontes is hierbij de oplossing.

Top 3 tips voor het voorjaar van 2019
Klink allemaal heel simpel toch, maar hoe ga je nu afvallen in de praktijk? 
We geven je hieronder 3 simpele tips om dit voor elkaar te krijgen. 

Doe je ze allemaal goed dan zal je niet alleen slanker, maar ook fitter en gezonder worden. Heb je er al zin in?

1. Je eten en drinken uit de natuur halen
We hebben het al verteld, maar geven je hier nog wat meer uitleg. De natuur geeft je alles wat jij nodig hebt. Groente, fruit, granen, noten, eieren, vlees, vis en meer. Ga jij boodschappen doen, dan haal je ook vast een hoop dingen in huis die je niet op dezelfde manier in de natuur terugvindt. Het is dus bewerkt en zit (waarschijnlijk) vol met stoffen die niet al te gezond voor je zijn.

Daarbij zal je ook in de juiste verhoudingen moeten eten. Teveel vet is niet goed, maar teveel koolhydraten ook niet. Vaak is het de combinatie die het effect van dikker worden alleen nog maar versterkt.

Drink ook bij voorkeur alleen maar water. Je zal jezelf niet alleen beter gaan voelen, maar valt er ook sneller mee af. Water bevat 0 calorieën en is daarom ideaal om sneller me af te vallen.

2. Let een beetje op de hoeveelheid calorieën
Met dit bruggetje gaan we het gelijk hebben over deze calorieën. Want moet je nou echt letten op hoeveel je eet en drinkt, of meer op wat? Om het voor eens en altijd duidelijk te maken, calorieën spelen inderdaad ook een rol.

Maar niet zo'n grote rol als de meeste misschien denken. Je kan iets minderen, maar doe het niet teveel. Dat werkt namelijk niet of je werkt er zelfs een tegenovergesteld effect mee in de hand. Begin met 300 tot 500 calorieën minder, hiermee zal je al verschil merken.

Wil je echt alles weten over afvallen en voeding? Dan raden we je aan ook dit artikel te lezen op verantwoord-afvallen.nl waar je hier nog meer informatie over kan vinden.

Bedenk ook, afvallen is 80% voeding!

3. Het begint bij gezond verstand, willen en doorzetten
Je moet dus gewoon jouw gezonde verstand gebruiken, echt willen afvallen en doorzetten. Hier begint jouw hele avontuur. En doe je dat, dan zal je ook echt gaan afvallen en gezonder gaan leven.

Doe ook meer aan lichaamsbeweging en gooi je huidige (wellicht verkeerde) leefstijl helemaal om. Zoals gezegd is voeding voor het grootste deel verantwoordelijk voor afvallen, maar sporten helpt natuurlijk ook. Ga je een actievere leefstijl hanteren, dan zie je ook hiervan snel de effecten.

Zo kan je gaan wandelen, hardlopen, zwemmen, fitnessen, krachttrainen, HIIT trainingen doen (zeer effectief voor vetverbranding) en nog veel meer.

De bonus effecten van sporten!
Ga ook iets doen wat je leuk vindt, dan houd je het makkelijker vol. Je kan ook samen gaan sporten met vriendinnen of met je broer / zus. Het is gezelliger en je kan elkaar ook nog motiveren tijdens het sporten.

Door te  sporten gaat je vetverbranding niet alleen omhoog maar je wordt ook sterker (fysiek en mentaal) en je krijgt er steeds meer zin in!

Maak afvallen je doel voor 2019!
Begin er vandaag nog mee en pluk er snel de vruchten van. Veel succes met afvallen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden