Viaanse schoolmeubels aanbeland in Roemenië

  •   234 keer gelezen

VIANEN • De door de Viaanse scholen De Voorhof en De Wegwijzer gedoneerde schoolmeubeltjes zijn inmiddels dankzij stichting Contacten Roemenië-Vianen aangekomen in Roemenië, waar ze in Reghin aan hun tweede leven zijn begonnen.

Vianen heeft al jaren een stedenband met het Roemeense Reghin, stichting Contacten Roemenië-Vianen verzorgt regelmatig een transport met hulpgoederen naar de Roemeense stad. Deze week is er nog meer contact met de scholen in Reghin. Leerlingen uit de klassen Zorg en Welzijn (derde en vier leerjaar), van het Oosterlicht College Vianen gaan namelijk op bezoek bij de Petru Maior Technological Highschool in het land. De Roemeense leerlingen zijn in februari al in Vianen geweest en van dinsdag 26 tot en met zaterdag 30 maart gaan de Viaanse leerlingen op bezoek in Roemenië.

Verder organiseert stichting Contacten Roemenië-Vianen op zaterdag 30 maart weer een inzameling voor Reghin, tussen 10:00 en 12:00 uur kunnen mensen terecht bij de inzamellocatie aan de Lange Dreef 22 in Hagestein. Naast de gebruikelijke goederen is er nog steeds vraag naar incontinentiemateriaal, omdat dit ter plaatse zeer kostbaar is. Met het voorjaar in zicht zijn ook buitenspelmaterialen welkom. De voorbereidingen voor een tweede transport dit voorjaar zijn ook in gang gezet. De verwachting is dat deze vrachtwagen half of eind april naar Roemenië zal vertrekken. In verband met Koningsdag op zaterdag 27 april is de volgende inzameling in april een week eerder: op zaterdag 20 april.

Overigens zijn geldelijke donaties ook welkom, bij het inzamelingspunt staat een bus waar mensen geld in kunnen doen, bestemd om de transporten te kunnen bekostigen. Geld overmaken kan ook, dit kan naar het rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 ten name van stichting Contacten Roemenië-Vianen in Vianen.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK