• De potroeden zijn door scheur- en roestvorming ernstig verzwakt.
• De potroeden zijn door scheur- en roestvorming ernstig verzwakt. Foto: aangeleverd

Bijeenkomst over restauratie Cabauwse Molen

Algemeen 304 keer gelezen

CABAUW • De Stichting Vrienden van de Cabauwse Molen houdt op zaterdag 30 maart een informatiebijeenkomst over de restauratieplannen voor de Middelste Molen.

De wipwatermolen uit 1773 is recent stilgezet. Door ernstige technische problemen was het volgens de stichting niet langer verantwoord de molen te laten draaien. 'Het risico is dat de wieken zouden kunnen afbreken omdat de monumentale potroeden (de basis van het wiekenkruis) door scheur- en roestvorming ernstig verzwakt zijn', zo staat in een verklaring. 'Verder dreigt de molen scheef te zakken door het wegspoelen van grond. Daarnaast zijn er diverse herstelwerkzaamheden aan het bovenhuis nodig, waaronder de bestrijding van de bonte knaagkever.'      

Tijdens de bijeenkomst in boerderij Kromwijk (Lopikerweg West 88 in Lopik) krijgen donateurs, omwonenden en belangstellenden informatie over de restauratiewerkzaamheden en de daarvoor benodigde financiële middelen. Ook zal het startschot gegeven worden voor acties en fondsenwerving. Aanvang is 11.00 uur. Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich per mail aanmelden via: info@cabauwsemolen.nl.

www.cabauwsemolen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden