Afbeelding

Driebanders Het Fust na nipte zege naar finale

Algemeen 105 keer gelezen

VIANEN • Het driebandenteam van Het Fust kan zich opmaken voor de finale van de bekercompetitie. In de halve eindstrijd werd De Plaats 7 met 27-26 verslagen.

Kopmannen Robbert Geuze (24) en Herman Hoogeboom deden lang niet voor elkaar onder. Na een serie van 5 caramboles leek de Vianer voor de winst te gaan: 17-11. Hij kwam echter niet meer in zijn spel en verloor alsnog van de Montfoorter (20-20 in 43 beurten): 8-12.

Mede door twee reeksen van 3 caramboles speelde Niek Schermer gedurende 21 beurten een dijk van een partij tegen Jelle Stelwagen (16): 15-2. Die raakte de hele avond geen pepernoot. Hoewel Schermer liefst zestien beurten nodig had voor zijn resterende 2 caramboles werd het verschil niet kleiner (17-4 in 37 beurten): 12-4.

Zowel Bert Vroege (16) als Pieter de Jong begonnen prima aan de laatste pot (7-7 na negen beurten). De mannen bleven in elkaars spoor en finishten na 39 beurten bij een stand van 12-14 (8-12). Voor Het Fust was dat precies voldoende voor de benauwde zege: 27-26.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden