VIKO redt punt in laatste minuut

  •   41 keer gelezen

VIANEN • De korfballers van VIKO verslikten zich zaterdag bijna in DWS uit Kootwijkerbroek. De Vianezen wisten op het laatste moment nog een punt te slepen uit deze vreemde wedstrijd: 19-19.

DWS wist in de eerste helft met lange, scherpe aanvallen regelmatig te scoren. De Vianezen waren de bal vaak na één aanval alweer kwijt. Jeffrey Vlietstra en Vikash Missier zorgden ervoor dat de achterstand beperkt bleef tot 14-8. Na rust was het juist VIKO die fel uit de startblokken kwam. De score werd geopend door Rick Heijnen.

Hij kreeg daarna een strafworp mee, die zijn neef Jeffrey Vlietstra wist te verzilveren. Langzaam kroop VIKO dichter naar DWS. Het was duidelijk dat DWS steeds meer moeite had met scoren. VIKO domineerde de tweede helft, mede doordat Aron Neijmeijer, die voor Rick Heijnen in het veld was gekomen, sterk onder de korf opereerde.

In de laatste minuut wist VIKO voor het eerst naast DWS te komen, 19-19. Dit was het laatste wapenfeit voor beide teams en vooral DWS ging zeer teleurgesteld het veld af. Met nog vier wedstrijden voor de boeg is voor VIKO de eerste plek onbereikbaar, ook degradatie is niet aan de orde.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (8), Vikash Missier (7), Rick Heijnen (1), Jorien Elbertsen (1), Rules Buitelaar (1) en Annelies Visser (1).

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK