Foto: Stockfoto 123RF

Servia wint ondanks beroerde start

  •   57 keer gelezen

VIANEN • De volleybalmannen van Servia versterkten zaterdag hun zesde plaats in de tweede divisie. Het team won van laagvlieger Amsterdam, ondanks een beroerde eerste set.

Amsterdam startte de wedstrijd met veel overtuiging en zeer grote servicedruk. Servia had last van de spanning en het rumoer in de hal, waardoor er binnen korte tijd een grote achterstand op het telbord stond. Ondanks een aantal wissels lukte het Servia niet om het vonnis in deze set te ontlopen.

In het vervolg had Servia wel antwoord op de servicedruk van de Amsterdammers. Men bleef in de tweede en derde set makkelijk bij. Met slimme services van middenaanvallers Jan Peter Kok en Sjoerd Hendriks werden beide sets eenvoudig gewonnen

Herstel
In de vierde set dreigde Servia opnieuw overlopen te worden door de sterke services van Amsterdam. Door de matige passing lukte het de mannen niet om de aanval te verdelen en was het spel te voorspelbaar om het Amsterdam moeilijk te maken. De heren uit de hoofdstad zagen hier een grote kans opdoemen om de broodnodige punten binnen te halen.

Halverwege de set was het echter Johan Beijen die met een lange servicereeks (7!) de stand weer gelijk trok en de droom van Amsterdam uiteen liet spatten. Servia speelde met vertrouwen door en de Amsterdammers waren het spoor bijster. Ze wilden te graag punten scoren, waardoor ballen juist uit en in het net werden geslagen:

Servia ziet door deze uitoverwinning de laatste vier wedstrijden met veel vertrouwen tegemoet. Komende zaterdag (16 maart) speelt Servia thuis tegen GSC Haaglanden, vanaf 16.30 uur in sporthal Helsdingen.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK