Foto: nl.123rf.com

Sluitingsfeestje schoolgebouw aan De Looch in Vianen laatste moment afgeblazen

  •   1612 keer gelezen

VIANEN • Basisscholen De Voorhof en De Wegwijzer en Stichting Kinderopvang Vianen (SKV) hebben moeten besluiten om het afscheidsfeestje op hun oude locatie aan De Looch op het laatste moment af te blazen. Reden: de sloopwerkzaamheden zijn al begonnen. 

De scholen en kinderopvang verhuisden begin deze week naar de nieuwe Parkschool, maar vanmiddag stond er nog een feestelijk afscheid van de oude schoollocatie aan De Looch gepland. Er zou onder meer een veiling van oude schoolspullen plaatsvinden en ouders, leraren en oud-leerlingen waren uitgenodigd samen nog eens herinneringen op te halen. 

Maar - zo schrijft de organisatie - vrijdagochtend: "We zijn gisteren en vandaag overvallen door vervelende feiten en hebben een moeilijke beslissing genomen: het sluitingsfeestje op de oude locatie van vanmiddag kan helaas niet doorgaan. De sloopwerkzaamheden zijn tegen onze verwachtingen in gisteren al begonnen." 

Er is aan De Looch al gestart met het voorbereiden van de nodige asbestsanering, bovendien is het water én de verwarming in het oude schoolgebouw al afgesloten. Ook de toegangsweg naar De Wegwijzer staat helemaal blank. "In het belang van de veiligheid en gezondheid willen we geen enkel risico nemen."

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK