Foto: aangeleverd

Groots openingsfeest voor vernieuwde Voorstraat in Vianen

  •   1841 keer gelezen

VIANEN • Ondernemers in het Viaanse centrum organiseren zaterdag 13 april een groots openingsfeest voor de vernieuwde Voorstraat.

Na een jaar keihard werken door aannemer Agterberg is de Voorstraat in Vianen helemaal opnieuw ingericht. Op dit moment wordt nog de laatste hand gelegd aan het plaatsen van de nieuwe verlichting, de laatste paaltjes en bankjes en dan is het helemaal klaar. De Voorstraat heeft een complete metamorfose ondergaan. Er zijn nu drie pleinen met terrassen, daarnaast is er veel groen gerealiseerd. In nieuwe Voorstraat is de auto te gast, zo is de filosofie. Ook de Lijnbaan is aangepakt, daar is een fraaie lindelaan met wandelpad en een nieuwe grachtbrug richting zalencentrum 't Klooster.

Voor de inwoners en klanten van de ondernemers was het af en toe even doorbijten tijdens het hele traject. Opgebroken straten, zand, veel zand en een voortdurend rommelige aanblik. Niet het ideale winkeldecor. Ook de nieuwe indeling en verkeersregels zijn wennen. De ondernemers deden er alles aan om het 'leed' te verzachten. Zo waren er de kruiwagenverkoopdagen en de kras- en winactie met een prijzenpot van 6.000 euro. Nu de werkzaamheden zijn afgerond pakken de ondernemers ook nog eens uit met een grootst feest om hun klanten te bedanken en de nieuwe Voorstraat in te luiden.

On Top Events
Het feest wordt georganiseerd door On Top Events uit Vianen in samenwerking met vertegenwoordigers van de ondernemers, Bureau Binnenstad Vianen, Ondernemersvereniging Vianen, centrummanager Hans van Kooten en de Bedrijveninvesteringszone (Biz) van het Viaanse centrum.

Er is een compleet en gevarieerd programma, dat begint al vroeg. Tussen 08:00 en 11:00 uur is er al een vroege vogelactie, met echt spectaculaire aanbiedingen. Om 11:00 uur is er een feestelijke optocht van de Lijnbaan naar het podium op het noorden van de Voorstraat, waar de officiële opening plaatsvindt. De hele dag door zijn er optredens met nationale en lokale artiesten, er is een kinderplein, een foodplein, een vinylpodium en een dj. Er is gekeken naar een programma voor jong en oud. Natuurlijk zijn alle winkels en terrassen open. Als het weer een beetje meewerkt, wordt het een geweldige dag!"

Natasja Torcqué van On Top Events is al druk bezig met de organisatie van de feestelijke dag. "Een enorme uitdaging vind ik het, het is veel geregel en uitzoekwerk maar dat hoort bij mijn vak. De Voorstraat is opnieuw ingericht dus je moet letterlijk met een rolmaat de straat op om te kijken of alles past. Kan het hoofdpodium bijvoorbeeld tussen de nieuwe bomen en de terrassen? Hebben de hulpdienstverleners voldoende ruimte om bij een calamiteit overal te kunnen komen? Gelukkig is er goed en prettig contact met de evenementencoördinator van de gemeente, dus dat gaat helemaal goedkomen."

De feestdag is mogelijk gemaakt door: Agterberg (aannemer), Albert Heijn, Angret Schoenmode, BIZ (Bedrijven InvesteringsZone), B Plus Fashion, Café De Rooie Reiger, Café 't Fust, de CentrumManager, De IJsmeester, Duo Kappers, Echte bakker Steehouder, Emiel Al, Etos, Foto Hamerling, Gall & Gall, Gasterij de Kloostertuin, HEMA, Het Viaanse Kaashuis, Hoef en Haag CV, Jumbo, Juwelier Reijersen van Buuren, Kiddoos, Krijnen Wealth of Flowers, Lunchroom Zas en Fratsen, Mo's Boetiek, Olala Chocola, Orhan Kledingreparatie, OVV (Ondernemersvereniging Vianen), Pand 28 De Sfeer, Panterhuis Schoenen, Pearle Opticiens, Print- en Inkstation,
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK