• Henriette Ronner-Knip, Spelende poezen bij kamerscherm, waterverf op papier, particuliere collectie
• Henriette Ronner-Knip, Spelende poezen bij kamerscherm, waterverf op papier, particuliere collectie (Foto: Aangeleverd)

Bezoekersrecord voor kattententoonstelling in Stedelijk Museum Vianen

  •   212 keer gelezen

VIANEN • Het Stedelijk Museum Vianen heeft in de eerste maand van de tentoonstelling MIAUW! Katten in de kunst meer dan 1.700 bezoekers ontvangen.

De kattententoonstelling bereikte de afgelopen weken landelijke media en dat leverde veel bezoekers op, met name in de weekenden. Het vorige record werd door de tentoonstelling Rembrandt in zwart-wit in 2017 behaald. Het lijkt er op dat de huidige tentoonstelling van de werken van de negentiende-eeuwse Henriette Ronner-Knip dit succes gaat overtreffen.

Voorzitter Arjen Cuijpers: "We hebben afgelopen jaar fors geïnvesteerd in een goed binnenklimaat van ons museum omdat bruikleengevers hoge eisen stellen voordat ze hun kostbare museale werken in bruikleen geven. Ik ben meer dan verheugd om te zien dat het nu dus lukt om een dergelijke tentoonstelling met landelijke allure te organiseren in ons museum in Vianen."

Conservator Afiena van IJken: "Het is mooi om te zien dat wij het publiek aanspreken. Met 2,6 miljoen huiskatten in Nederland is het geen verrassing dat dit een schot in de roos is."

Onlangs zijn er twee nieuwe aquarellen van Ronner-Knip aan de tentoonstelling toegevoegd (zie foto): een portret van de schoothondjes van de Belgische koningin Marie-Henriette in bruikleen van Galerie Wijdemeren en een aquarel met twee poezen die spelen bij een Chinees kamerscherm uit de collectie van een privéverzamelaar.

MIAUW! Katten in de kunst is nog tot en met 12 mei 2019 te bezoeken tijdens openingstijden van het museum.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK