• Een groepsfoto van de vrijwilligers AN stichting Amaliastein in 2017. De stichting bestond toen 25 jaar.
• Een groepsfoto van de vrijwilligers AN stichting Amaliastein in 2017. De stichting bestond toen 25 jaar. (Foto: Nico van Ganzewinkel)

Stichting Amaliastein stopt met activiteiten Koningsdag

  •   3070 keer gelezen

VIANEN • De Stichting Amaliastein heeft besloten om te stoppen met het organiseren van de activiteiten rondom Koningsdag in de kasteeltuin van Amaliastein. Dat meldt de stichting in een bewonersbrief.

De stichting werd 26 jaar geleden opgericht voor het organiseren van een buurtfeest in de nieuwe wijk Amaliastein. In de loop van de jaren groeide dit uit tot een feestweek voor alle inwoners van Vianen. 

"De leden van de Stichting Amaliastein merken dat het steeds lastiger wordt om, rondom Koningsdag, een vernieuwend of verrassend evenement te organiseren", zo staat te lezen in de bewonersbrief. "Daarnaast is het rondom Koningsdag ook steeds moeilijker om vrijwilligers voor de verschillende activiteiten te vinden."

De Stichting Amaliastein streefde er naar om kwalitatief goede evenementen tegen een, voor de bezoekers, betaalbare prijs te organiseren. "Dit laatste wordt steeds lastiger en dat is mede een reden om met de huidige opzet te stoppen." Het enthousiasme en de plannen voor een andere invulling op een ander tijdstip is bij de leden van de Stichting Amaliastein erg groot. "Wij onderzoeken nu de nieuwe plannen voor 2020."

Het paaseieren zoeken op Eerste Paasdag (21 april) gaat volgens traditie overigens wel door. De Highland Games zullen zo mogelijk in een andere vorm en op later tijdstip in het jaar wel doorgaan.

 
 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK