Foto: Vincent Beringen

Appartementengebouw 'Hof van Helsdingen' in Vianen nu echt klaar

  •   719 keer gelezen

VIANEN • Op de gevel van het nieuwe appartementengebouw voor 65-plussers in Vianen is maandag de naam 'Hof van Helsdingen' onthuld.

De onthulling werd gedaan door wethouder Marcel Verweij en LEKSTEDEwonen-directeur Ed de Groot.

De 27 appartementen van woningcorporatie LEKSTEDEwonen zijn eind november opgeleverd en inmiddels wonen alle bewoners er. Dat was reden voor een feestje maandag, bovendien moest het naambord boven de centrale entree nog onthuld worden. Voor de bewoners was dit een mooie gelegenheid om medebewoners informeel te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. Daarnaast konden zij hun ervaringen over Hof van Helsdingen delen met de genodigden van aannemersbedrijf J. van Daalen, Ter Braak Architecten, gemeente Vijfheerenlanden en met de aanwezige medewerkers van LEKSTEDEwonen. Voor iedereen was er een kop erwtensoep en een broodje.

Met de onthulling van het naambord is dit nieuwe complex 'echt' gereed. De 27 sociale huurappartementen voor 65-plussers vormen een welkome aanvulling op het woningbestand in Vianen. Een groot deel van de bewoners is afkomstig uit Vianen en 12 bewoners hebben gebruikgemaakt van de doorstroomregeling van LEKSTEDEwonen en de gemeente. Hiermee kregen huurders van grote eengezinswoningen uit de wijken Amaliastein en Monnikenhof voorrang bij verhuizing naar deze appartementen. Op die manier komt hun oude een gezinswoning vrij voor verhuur en ontstaat er daarmee meer doorstroming op de woningmarkt.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK