Eenvoudige zege VIKO tegen hekkensluiter

Sport 205 keer gelezen

KUDELSTAART • De korfballers van VIKO wonnen zaterdag eenvoudig van hekkensluiter VZOD uit Kudelstaat: 11-28.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege een sterfgeval bij de thuisploeg. De geëmotioneerde spelers kwamen nog wel vol vertrouwen uit de startblokken en namen een 1-0 voorsprong.

Niet in paniek
VIKO begon onzorgvuldig, maar raakte niet in paniek. Men zocht rustig naar het spel wat gespeeld moest worden om de tegenstander onder druk te zetten. Via Rules Buitelaar en twee keer Jeffrey Vlietstra trok VIKO de zaken recht en nam de leiding. VZOD speelde slordig en verloor door veel fouten vaak snel de bal. Fouten die door VIKO goed werden afstraft met het scoren van doelpunten.

VIKO liet de meegereisde supporters vaak juichen door uit snelle en goed uitgespeelde aanvallen prachtige doelpunten te scoren. Bij rust stond VIKO op een riante 4-12 voorsprong en zocht ontspannen de kleedkamer op.

Dominant
In de tweede helft ging VIKO rustig verder met het dominante spel. Wat VZOD daar ook tegenin bracht: VIKO was niet af te stoppen. Vikash Missier en Linsey van Mourik wisten meteen met mooie doorloopballen de korf te vinden en zo liep VIKO steeds verder uit. Vooral Jeffrey Vlietstra was op schot en wist, vlak voor hij gewisseld werd zijn tiende doelpunt te scoren. Invaller Rick Heijnen wist daarna ook nog te scoren na een mooie combinatie met Rules Buitelaar.

Nadat Romy Houweling de plaats innam van Natascha Hazendonk, schoot ze met een mooie afstandsschot VIKO naar de eindstand, 11-28. Een overwinning die niet verrassend was, maar wel nodig.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (10), Vikash Missier (4), Natascha Hazendonk (4), Rules Buitelaar (4), Linsey van Mourik (3), Jelmar van Zoolingen (1), Romy Houweling (1) en Rick Heijnen (1).

Aanstaande zaterdag 2 februari speelt VIKO thuis tegen Exakwa uit Lelystad, aanvang 17:10 uur.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30