Foto: aangeleverd

Verlichte proeverijenroute in Vijfheerenlanden

  •   469 keer gelezen

SCHOONREWOERD • Deelnemers aan de verlichte proeverijenroute in Vijfheerenlanden kunnen vandaag en morgen hun lampensets ophalen bij landwinkel Van Buuren Fruit in Schoonrewoerd en zorgboerderij De Wilgenhoeve in Hei- en Boeicop. Ruim honderd deelnemers zetten van donderdag 31 januari tot en met zaterdag 16 februari op donderdag-, vrijdag-, en zaterdagavond hun boerderij in het licht. Ruim vijftien adressen houden ook nog eens een of meerdere open avonden.

Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden en de Utrechtse Boerderijenstichting organiseren samen met streekgenoten deze smakelijke route, de derde in het Groene Hart. Aanleiding voor deze route is de nieuwe Utrechtse fusiegemeente Vijfheerenlanden. De route vindt plaats in de twee voormalige Zuid-Hollandse gemeenten Leerdam en Zederik. Bewoners laten gedurende negen avonden zien hoe prachtig hun boerenbedrijven en woonboerderijen zijn, de locaties worden waarschijnlijk verlicht van 19:00 tot 22:00 uur.

Er doen overigens niet alleen boerderijen mee, maar ook een kerk en een voormalige brugwachterswoning aan het Merwedekanaal. De route gaat door het Lakerveld, Middelkoop, Hoogeind, Schaikseweg, Dorpsstraat, Kortgerecht, Hei- en Boeicop en Heicopperweg.

De deelnemers benutten de komende week om hun boerenbedrijven, woonboerderijen en mogelijk enkele oude bomen zo fraai mogelijk te tonen aan het publiek. Het programma en de routekaart verschijnt in de loop van komende week op deze website. Eind januari is het boekje met korte beschrijvingen en foto's van de deelnemende adressen beschikbaar. Bij het boekje hoort een routekaart en een overzicht van de activiteiten. Het is voor 3 euro te koop bij de diverse boerderijwinkels in de Vijfheerenlanden en bij de deelnemers die 's avonds te bezoeken zijn.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }