Brand  in Café 't Fust
Brand in Café 't Fust (Foto: Nico Van Ganzewinkel)

Eigenaar 't Fust: 'We gaan zo snel mogelijk weer open'

  •   1198 keer gelezen

VIANEN • "Ik kan niet goed onder woorden brengen wat we deze dagen meemaken. We voelen ons verslagen door wat er gebeurd is, maar zijn tegelijk ook vol goede moed. We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer open te gaan."

Dat zegt Steven Smith, eigenaar van café 't Fust op de Voorstraat in Vianen dat in de nacht van maandag op dinsdag door brand werd getroffen.

Keihard aan het werk
Woensdagmorgen is Smith met zijn medewerkers keihard aan het werk om te slopen wat verbrand is, het pand schoon te maken en weer op te bouwen.

"Er is maar een klein deel verbrand, maar de gevolgen zijn toch groot. We hebben flinke schade aan de muren, de vloer, het plafond, de kozijnen, de ramen, eigenlijk aan alles."

Nasleep
Over de hoogte van het schadebedrag kan Smith nog niets zeggen. "De expert is nog niet langs geweest." Hij hoopt dat het café op korte termijn weer open kan.

"We doen er alles aan om het binnen een paar dagen voor elkaar te hebben. Maar het kan ook best nog wat langer duren. De nasleep van zo'n brand is groot."   

De brand brak in de nacht van maandag op dinsdag uit rond 3:45 uur. Hulpdiensten kwamen ter plaatse en de bewoners van de bovenliggende woningen werden ontruimd. Zij werden opgevangen op een andere locatie en konden na het bluswerk weer terug naar huis.

De brandhaard zat aan de voorzijde van het pand, in het café ontstond flinke schade.

Aangestoken
Gisteren bleek dat de brand was aangestoken. Volgens Smith is dat de conclusie van de politie na het doen van forensisch onderzoek. Over de daders was woensdag nog niets bekend. 

Op de facebookpagina liet 't Fust gisteren weten: "Vannacht zijn wij het slachtoffer geworden van brandstichting. Via onze brievenbus is er een brandbare vloeistof naar binnen gegoten, welke explodeerde zodra het werd aangestoken. Ondanks dat de hulpdiensten snel ter plaatse waren, heeft het café zeer veel schade opgelopen."

En: "Alvast bedankt voor uw hulp en ook zeer grote dank aan iedereen die vandaag zijn of haar steun aan ons heeft aangeboden. Alle telefoontjes en appjes worden erg gewaardeerd."

Getuigen
De recherche is op zoek naar mensen die mogelijk getuigen zijn geweest of meer weten over deze brandstichting. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Anoniem tippen kan via 0800-7000.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK