Foto: aangeleverd

Viaanse defensiestudent Robin Manintveld naar Gambia

  •   715 keer gelezen

VIANEN/NIEUWEGEIN • Nog een paar weken en dan is het zover, althans dat hoopt Vianees Robin Manintveld (17), tweedejaars student defensie aan het Veiligheid en Defensie College in Nieuwegein. In samenwerking met Future for Young People krijgt zijn klas de kans mensen in Gambia te helpen die het moeilijk hebben, maar hier is wel geld voor nodig.

"Het is voor het eerst dat ik zoiets doe, maar het lijkt me een hele leuke ervaring", zegt Robin over het project. Het plan is om van maandag 4 tot en met dinsdag 19 februari in Gambia te verblijven, maar dit is alleen mogelijk als er genoeg geld is voor zowel het verblijf in Gambia, de heen- en terugreis als de goederen die zij nodig hebben. "Tijdens ons verblijf in Gambia gaan wij aan de slag met de renovatie van klaslokalen, bijvoorbeeld door het storten van nieuwe vloeren of het schilderen van muren. Vorig jaar vertrok er ook een klas naar Gambia met dezelfde intenties."

Deze reis in 2018 was een groot succes en zorgde voor veel extra aandacht voor de omstandigheden waarin vele Gambiaanse kinderen zich vandaag de dag nog altijd bevinden. Van de reis in 2018 werd een documentaire gemaakt; deze is al ruim driehonderd keer bekeken en is terug te vinden onder de naam: 'VEVA goes Gambia' op YouTube. In de video is te zien wat de studenten tijdens deze reis hebben bereikt.

Robin: "Ik hoop samen met mijn klasgenoten minimaal hetzelfde te bereiken als de 163A-klas van vorig jaar." De reis is voor Robin een unieke ervaring en samen met de hulp van anderen hoopt hij zijn droom dan ook meer dan waar te maken. Zo haalde hij op eigen initiatief al geld op door met een kraampje mandarijnen, paraplu's en zakjes snoep te verkopen in verzorgingstehuis Hof van Batenstein. "Ik ben erg blij met het geld dat ik tot nu toe heb kunnen ophalen, maar het is natuurlijk nog niet genoeg."

Belangstellenden die Robin willen ondersteunen kunnen doneren via het bankrekeningnummer NL25RABO0332535878 ten name van Robin Manintveld, en ter vermelding van 'GAMBIAPROJECT'.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }