Afbeelding

Fietsersbond: 'Maak fietsbrug van boogbrug'

Algemeen 1.522 keer gelezen

VIANEN • De provinciale afdeling van de Fietsersbond pleit in een open brief aan raads- en statenleden uit de regio voor het ombouwen van de oude boogbrug tot fiets- en voetgangersbrug.

De oude brug staat al jarenlang op de nominatie om gesloopt te worden, vorig jaar deed Rijkswaterstaat nog een onderzoek naar mogelijk hergebruik van het casco van de boogbrug. Dit liep op niets uit. In november werd de aanbesteding voor het verwijderen van de oude Lekbrug bij Vianen weer opgestart. De Fietsersbond is echter van mening dat de oude boogbrug prima zou kunnen voldoen als fiets- en voetgangersbrug. Volgens de bond is de Jan Blankenbrug – waar fietsers en wandelaars nu gebruik van moeten maken – namelijk "onveilig en gevaarlijk". De Fietsersbond schrijft: "Het fietspad is veel te smal voor de fietsdrukte, de breedte voldoet niet aan de huidige richtlijnen en normen. De barriers tussen het twee richtingen en de snelweg bieden wel afscherming van het autoverkeer, maar niet genoeg bescherming als dat nodig mocht zijn. Voor voetgangers is geen aparte voorziening, zij lopen ook op het fietspad, waardoor de effectief fietsbare breedte nog kleiner is." Het creëren van een nieuwe fiets- en voetgangersverbindingen op de locatie van de boogbrug, zou dit probleem oplossen, zo stelt de bond. Het is overigens niet voor het eerst dat dit idee boven komt drijven. Toen werd het plan wegens te weinig draagvlak afgeschoten. De Fietsersbond heeft haar brief gestuurd aan de raadsleden van gemeenten Vijfheerenlanden, Nieuwegein, IJsselstein en de statenleden van provincie Utrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws gisteren
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden