• De kinderen van groep 8 van de Wiekslag.
• De kinderen van groep 8 van de Wiekslag. Foto: Dick Aanen

Groep 8 De Wiekslag organiseert gratis sportfestijn

Algemeen 415 keer gelezen

VIANEN • Leerlingen van groep 8 van Jenaplanschool De Wiekslag in Vianen zijn de dagen voor kerst nog druk met het organiseren van een groot sportfestijn voor kinderen.

Het evenement staat gepland op vrijdagmiddag 21 december in sportcentrum Helsdingen. Net voor de kerstvakantie kunnen leerlingen van Vianen zich anderhalf uur lang uitleven op springkussens, een stormbaan en op een rodeostier en waarschijnlijk nog meer. De Wiekslag mag het sportieve feestje organiseren omdat de school eerder dit jaar de Kindergemeenteraad won. Het gezonde idee kreeg uiteindelijk de meeste stemmen.

De prijs bestond uit een geldbedrag van 2500 euro, waarmee de kinderen aan de slag konden. "We hebben alles zelf moeten verzinnen, maar we zijn wel geholpen door Jeugd-Punt Vianen en de gymjuf", zegt Demi Iliohan. Zij verzorgt samen met Iris van Veenendaal en Ahlan Berkani de pr.

Het was overigens nog een hele klus om zo'n groot feest te organiseren. "Het was keihard werken", zegt Iris. "Hoe moet je zo iets aanpakken? We hebben een plan gemaakt en ook gekeken hoeveel geld we nodig hadden. Ook hebben we een to-do-lijstje gemaakt." De taken werden verdeeld. Er werden afspraken gemaakt met het sportcentrum. Er moesten spullen worden gehuurd, flyers worden gedrukt. En niet te vergeten: de EHBO.

Iris: "De jongens in de klas hebben gezorgd dat de spullen worden gehuurd", gniffelt Iris "Ze waren het niet altijd eens. De ene keer wilden ze dit en de andere keer weer iets anders." Maar met de steun van de meiden is alles toch nog goed gekomen. "Van de 2500 euro hebben we pas 1150 euro uitgegeven", zegt Demi.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden