Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Verplaatsing molenroeden van Viaanse wipkorenmolen naar de Buitenstad

Algemeen 446 keer gelezen

VIANEN • Twee molenroeden, die nu op een dekschuit in de Viaanse passantenhaven liggen, verhuizen dinsdag 18 december (morgen dus) naar de terp achter de camperparkeerplaats in de Buitenstad verplaatst. Op deze terp wordt in 2019 een start gemaakt met de herbouw van de wipkorenmolen.

Morgen tussen 12:00 en 13:00 uur start het omvaren van de dekschuit via het Merwedekanaal, de Grote Sluis en de rivier Lek richting de geul in de Pontwaard.

Daar worden de molenroeden van de dekschuit op de terp achter de camperparkeerplaats gehesen en opgeslagen. Het hijswerk, dat start om 15:00 uur, vindt plaats vanaf die camperparkeerplaats door middel van een mobiele kraanwagen.

Het was wachten op de juiste waterstand in de rivier Lek om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren. Deze is nu dusdanig, dat de sleepboot en dekschuit zonder gevaar de geul in de Pontwaard kunnen bevaren.

Rijkswaterstaat monitort het scheepvaartverkeer in de rivier Lek tijdens de werkzaamheden, om ook zo de veiligheid te waarborgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden