• Arie Keppel tijdens het recente bezoek van minister De Jonge aan de Glasstad.
• Arie Keppel tijdens het recente bezoek van minister De Jonge aan de Glasstad. (Foto: Gemeente Leerdam)

SGP-leider Arie Keppel beëindigt politieke loopbaan

  •   445 keer gelezen

LEERDAM • De Leerdamse wethouder Arie Keppel stapt uit de politiek. Keppel heeft vandaag (woensdag 12 december) het bestuur van de SGP geïnformeerd dat hij een punt zet achter zijn politieke loopbaan.

"Na de intensieve maanden als lijsttrekker, naast mijn positie als wethouder, heb ik me de afgelopen week bezonnen op mijn politieke ambities", schrijft hij in een persbericht.

Profiel
Keppel geeft de nieuwe fractie van de SGP graag de ruimte om een eigen profiel te ontwikkelen. Hij zal daar geen onderdeel meer van uitmaken. Zelf richt hij de eerste maanden al zijn aandacht op zijn gezin en oriënteert hij zich op zijn toekomst.

Arie Keppel laat weten dankbaar te zijn voor alle steun die hij heeft gekregen tijdens de verkiezingen en voor alle stemmen die op hem zijn uitgebracht.

Bijdrage
In zijn periode als wethouder heeft hij samen met het college van burgemeester en wethouders en de medewerkers een bijdrage mogen leveren aan een goed zorgklimaat en de transitie in de zorg in Leerdam. Bovendien heeft hij de financiën op orde gehouden.

"Mijn laatste weken als wethouder zal ik vol energie vervullen."

Debuut
Keppel debuteerde in 1998 als lid van de Leerdamse raad. In datzelfde jaar werd hij al voor een korte periode wethouder.

Daarna duurde het tot 2014 voor de SGP weer deel uitmaakte van het college. Keppel viel in die jaren op door de felle manier waarop hij vaak oppositie voerde.  

Bekroning
Zijn wethouderschap van de afgelopen vier jaar zag hij als een bekroning van zijn politieke carrière. "Niet om m'n positie als wethouder, maar omdat je in die positie echt wat voor mensen kunt betekenen. We hebben allerlei ontwikkelingen in gang gezet", zei hij woensdag.

Keppel betreurt het dat de SGP – ondanks een goede verkiezingsuitslag – geen deel gaat uitmaken van de nieuwe coalitie in Vijfheerenlanden.

Teken van de tijd
"Maar dat is wel een beetje een teken van deze tijd. Het staat niet op zichzelf. Je ziet het op meer plaatsen gebeuren. Kijk maar naar West Betuwe en Molenlanden."

Na enige tijd van bezinning ambieert Keppel geen terugkeer als raadslid. "Ik vraag me af of ik de juiste man ben om de nieuwe SGP-fractie vorm te geven. Ik heb er lang over nagedacht en uitvoerig met mijn vrouw over gesproken."

"Er breekt een nieuwe fase in mijn leven aan. De afgelopen jaren heb ik heel veel tijd aan mijn werk besteed. De komende periode kies ik voor de kwaliteit van leven. Ik hoop veel meer tijd aan mijn vrouw en (klein)kinderen te gaan besteden.  

André Bijl 

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK