Foto: 123rf.com

'Kerst in de Vrijstad': steeds een beetje groter

  •   839 keer gelezen

VIANEN • Bewonersinitiatief 'Kerst in de Vrijstad' wordt elk jaar een beetje groter. Dit jaar doen bijvoorbeeld voor het eerst de horecaondernemers op het Noordplein mee. De kerstactiviteiten zijn vrijdag 21 december van 18:00 tot 21:00 uur.

Het belooft weer een sfeervol en gezellig evenement te worden. Veel straten in de historische binnenstad van Vianen doen mee en zijn feestelijk verlicht. Bezoekers worden door de binnenstadbewoners getrakteerd op muziek, zang, warme chocolade, Glühwein, verhalen, soep en ander lekkers. 'Kerst in de Vrijstad' is een inwonersinitiatief en wordt ondersteund door gemeente Vianen.

Ook de Grote Kerk is vrijdag 21 december geopend. Er is een uitgebreide verzameling kerststallen te bewonderen. Bezoekers kunnen er sfeerlichtjes en kerstkaarten kopen en ook de toren is te beklimmen. Vanaf boven hebben de klauteraars een prachtig uitzicht over de verlichte binnenstad. In het Stedelijk Museum kunnen mensen een kerstwens in de boom hangen en is er uitleg over het beschilderen van Delfts blauw. In de rooms-katholieke kerk zijn traditionele kerstliedjes te beluisteren en vervolgens ook een optreden van Mixed Voices.

Voor het eerst doen de horecaondernemers op het Noordplein ook mee aan 'Kerst in de Vrijstad'. Bij hen is een plattegrond verkrijgbaar met alle activiteiten. Wie een activiteit bezoekt, krijgt een stempel. Vijf stempels zijn goed voor een gratis hapje of drankje bij de deelnemende horecazaken.

'Kerst in de Vrijstad' wil alle bezoekers een warm welkom geven en roept iedereen op die in de binnenstad woont om iets extra's te doen. Een verlichte kerstster voor de ramen. Iets leuks in de vensterbank. Hoe meer mensen meedoen, hoe sfeervoller het wordt.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK