VIKO komt niet in de problemen bij Viking

Sport 210 keer gelezen

WIJK BIJ DUURSTEDE/VIANEN • De korfballers van VIKO staan stevig op de tweede plek in de 2e klasse E na een 13-17 uitoverwinning tegen Viking uit Wijk bij Duurstede.

Het Viaanse team ging voortvarend van start en stond binnen 5 minuten met 0-3 voor door twee doelpunten van Jelmar van Zoolingen en één van Natascha Hazendonk. Na een tegenstoot van Viking, liep VIKO uit naar een 1-6 voorsprong.

Daarna werd om en om gescoord en bij een stand van 4-9 brak er een doelpuntloze periode aan. VIKO kreeg nog wel veel kansen, maar het lukte het aanvalsvak niet de bal door de korf te krijgen. De verdediging van de ploeg uit Vianen bleef geconcentreerd haar werk doen, waardoor Viking ook niet tot scoren kwam.

Op slag van rust wist Viking nog eenmaal te scoren en ook VIKO wist daarna nog twee maal de korf te vinden. Het laatste doelpunt voor rust was de mooiste, Linsey van Mourik, de kleinste dame van VIKO, rende op snelheid langs de langste dame van Viking en speelde de bal onder de korf gewiekst naar Natascha Hazendonk die hem mooi wist af te maken: 5-11.

Afstandsschot
In de tweede helft veranderde er niet veel, Annelies Visser wist wel meteen met een mooi afstandsschot de korf te vinden, maar VIKO bleef matig spelen. Er werd veel geschoten en ook de afvang was prima verzorgd, maar het lukte VIKO de tweede helft niet meer dan 6 doelpunten te maken. Na Annelies Visser wisten Vikash Missier en Jeffrey Vlietstra nog ieder twee maal de korf te vinden en Jelmar van Zoolingen één keer. Viking wist acht keer de korf te vinden. VIKO kwam niet meer in de problemen: 13-17.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jelmar van Zoolingen (4) Jeffrey Vlietstra (3), Linsey van Mourik (3) Vikash Missier (2), Natascha Hazendonk (2), Annelies Visser (2) en Rules Buitelaar (1).

Op zaterdag 15 december speelt VIKO 1 thuis vanaf 17:10 uur tegen DWS 1, een ploeg die ook op het veld moeilijk bespeelbaar bleek te zijn.