Foto: nl123rf.com

Vianenvoorelkaar zoekt secret santa's

  •   454 keer gelezen

VIANEN • Vianenvoorelkaar zoekt secret santa's, oftewel: mensen die de kerst wat leuker of gezelliger willen maken voor iemand, die door wat voor reden dan ook een niet zo gezellige kersttijd tegemoet gaat. Bijvoorbeeld: door eenzaamheid of omdat het geld voor cadeautjes of een uitgebreid kerstdiner ontbreekt.

Daarom roept Vianenvoorelkaar de inwoners van Vianen op om iets voor een ander te doen in de feestmaand december. Er worden daarom allerlei secret santa's gezocht. Het idee van een secret santa is dat iemand in het geheim een cadeautje koopt voor iemand anders. "Nu gaan wij geen cadeautjes uitdelen maar wel een helpende hand of een lieve boodschap", legt Simone Visser, coördinator Vianenvoorelkaar uit. "We zoeken bijvoorbeeld 'smullende santa's' die een lekkere maaltijd op tafel kunnen zetten of 'sympathieke santa's', die wel houden van een praatje maken of graag samenwerken met anderen."


Schrijvende santa's

Vianenvoorelkaar gaat zelf ook aan de slag als secret santa namelijk de 'schrijvende santa'. Vrijwilligers gaan kerstkaarten schrijven aan mensen, die een steuntje in de rug, wat extra aandacht of gewoon een beetje liefde tijdens de feestdagen kunnen gebruiken.

"Iedereen kan meedoen en iemand opgeven die wel een kaartje verdient tijdens de kerstperiode. Iemand een steuntje in de rug geven, hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn", aldus Simone Visser.


Opgeven als secret santa kan via de onderstaande website. Daar kunnen mensen ook zien bij welke activiteiten rondom de kersttijd nog vrijwilligers gezocht worden.


q www.vianenvoorelkaar.nl/secretsanta

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK