Foto: Peter Verbeek

Viaanse Noot voor Hans van Breukelen

  •   370 keer gelezen

VIANEN • Tijdens de algemene ledenvergadering van Brederodes maandag kreeg scheidend voorzitter Hans van Breukelen een Viaanse Noot uitgereikt door burgemeester Wim Groeneweg.

Als vader van vier voetballende zoons is Van Breukelen al sinds het begin van jaren negentig betrokken bij Brederodes. Eerst als rijouder, later onder andere als lid van de jeugdafdeling, de sponsorcommissie en de werkgroep die jaarlijks het Internationaal Jeugdtoernooi organiseert. In 2003 werd hij gekozen tot voorzitter van zowel het dagelijks als het algemeen bestuur van Brederodes. Samen met de andere bestuursleden ijverde hij bij de gemeente Vianen voor de uitbreiding van de trainingsfaciliteiten door de aanleg van drie kunstgrasvelden. Het sportieve succes van de zaterdagafdeling, die relatief snel van de vijfde naar de tweede klasse promoveerde, zal hem altijd bij blijven. Omgekeerd beschouwt hij de leegloop van de zondagafdeling als een dieptepunt.

In de gemeente Vianen was Van Breukelen politiek actief voor Lokaal Alert (tegenwoordig VHL Lokaal). Hij stond op de kandidatenlijst, woonde fractievergaderingen bij en was betrokken bij campagne-activiteiten van de partij.

De algemene ledenvergadering was eigenlijk al afgelopen toen Hans Buitenhuis zijn opwachting maakte. Als ambassadeur van de KNVB overhandigde hij Van Breukelen de gouden speld. "Ik ben overdonderd door alles wat vanavond is gebeurd en gezegd", reageerde de scheidend voorzitter. "Dat ik een Viaanse Noot zou krijgen had ik niet verwacht. Ook de gouden waarderingsspeld van de KNVB was voor mij een complete verrassing."

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK