Afbeelding

Padoc rekent af met De Rooie Reigers

Sport 186 keer gelezen

VIANEN • Voor het libreteam van De Rooie Reigers was er deze week weinig reden tot vreugde. Het Viaanse trio kreeg afgelopen week een flink pak slaag van het hoog geklasseerde Padoc: 0-7.

Jhon Burggraaf (150) trof in Marnix de Kruijf (kader 38/2) een speler die het vanaf de tweede beurt op zijn heupen kreeg. Hij maakte daarin een serie van 65 caramboles, en in de beurt erna volgde er een van 87. De Vianer had geen antwoord op dat geweld en verloor in zes beurten (26-170). Voor Cok Florie (131) was er tot en met de achtste beurt niets aan de hand, want hij leidde toen met 56-16.

Robbert Maijenburg had de ballen daarna aan een touwtje, en met reeksen van 51, 20 en 81 caramboles bezegelde hij het lot van de steeds ongeloviger kijkende Florie (56-168 in elf beurten). Joop Florie (81) en Ivo Goossens deden elf beurten niet voor elkaar onder: 36-35. De Woerdenaar reeg de caramboles daarna makkelijk aan elkaar en won de pot in negentien beurten (49-81): 0-7 (bonuspunt voor Padoc).

Het Fust
Na de flitsende competitiestart is de fut er een beetje uit bij het driebandenteam van Het Fust. Het Viaanse trio ging met 2-5 onderuit tegen Het Groene Hart 4. Dat lag niet aan Maurice de Vré die tegen Marco Verbon (25) een prima pot speelde. Mede door drie series van 4 caramboles kwam hij met 25-12 voor. Hij bleef daarna zijn puntjes maken en won in 38 beurten (35-19).

Robbert Geuze (24) zette Appie Oskam na een gelijk opgaand begin op een kleine achterstand: 15-12. In het eindspel kwam de Lopiker tot zijn beste spel waardoor hij uiteindelijk gedecideerd afrekende met zijn tegenstander (17-21 in 41 beurten).

Na een serie van 4 caramboles kwam Niek Schermer (17) zeventien beurten niet meer aan scoren toe. Dat was funest want in die fase was Gert Oostrom aardig op dreef: 6-15. Daarna had hij liefst dertig beurten nodig voor zijn resterende caramboles. Ondanks dat kon Schermer het gat bij lange na niet dichten (13-20 in 52 beurten): 2-5 (bonuspunt voor de gasten).

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden