Dames Servia kloppen Utrechtse studenten

Algemeen 151 keer gelezen

UTRECHT • De volleybaldames van Servia klopten zaterdag de studenten van het 6e team van USV Protos: 1-3.

Aan het begin van de eerste set werd al gelijk duidelijk dat de scheidsrechter sterk beïnvloedbaar was. De dames van Protos maakten daar slim gebruik van. Na een aantal persoonlijke fouten aan de kant van Servia kwamen de studenten uit Utrecht al snel op een voorsprong. Een goede servicereeks van Yvon Verburg bracht de dames van Servia weer op gang en uiteindelijk wonnen ze de set nipt met 23-25.

In de tweede set kwam Servia op een voorsprong van 1-9 door de service van Lisanne van Verseveld. In het midden van de set was er even een dipje, maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar: 15-25.

In de derde set wist Protos het goede spel voor te zetten. Hoewel de servicepass goed liep lukte het Servia niet om aan het net te scoren. Hierdoor begonnen de Viaanse dames met een achterstand. Mariska van de Wiel wist wat rust te creëren bij de dames, maar het lukte ze nog steeds niet om goed terug te komen: 25-19.

In het begin van de vierde set maakte Yvon Verburg gelijk negen (!) punten door met haar service de libero van Protos op de zoeken. Hoewel het spel minder leuk was om naar te kijken maakten de dames de set met gemak: 11-25.

Aanstaande zaterdag spelen de dames vanaf 13:00 uur thuis tegen het vijfde damesteam van Switch.