• Sanne Oost tijdens haar gracieus uitgevoerde vloeroefening.
• Sanne Oost tijdens haar gracieus uitgevoerde vloeroefening. (Foto: Ramon Oost)

DOS teams grijpen naast NK ticket

  •   229 keer gelezen

ROTTERDAM • De teams van gymnastiekvereniging DOS Vianen konden zich tijdens de tweede landelijke kwalificatiewedstrijden net niet scharen bij de beste vier, waardoor een finaleplaats net buiten bereik bleef. Het team dat uitkwam in niveau D kwam afgelopen zaterdag in Rotterdam slechts vijf honderdsten tekort.

Honderdsten
Turnsters Famke Vennema, Fay Kunz, Nine Klazema en Robin Schröder turnden in een groot deelnemersveld van 20 teams een uitstekende wedstrijd. Met name op sprong scoorden zij hoge ogen. Klazema kreeg voor haar goed gesprongen tsukahara maar liefst 12,450 punten. Lange tijd stond dit team bovenaan, maar in het eindklassement werd zij 5e met een verschil van slechts vijf honderdsten op de nummer vier.

In hetzelfde niveau kwam nog een team van DOS in actie. Ruth van Snippenberg, Noa Kramer en Guusje Duyts turnden een redelijke wedstrijd, lieten echter teveel punten liggen op balk en vloer waardoor dit team genoegen moest nemen met plaats 11.

Hoogste niveau
Sanne Oost, Hannah Hijmering, Chloé Gielen en Bailey Lenting kwamen uit in niveau B, het hoogste niveau waarin DOS actief is. Ondanks de mindere balkoefeningen revancheerde het viertal zich op de overige onderdelen. Vooral de gracieus uitgevoerde vloeroefening van Oost leverde 12,650 punten op. De uiteindelijke 5e plaats was net niet genoeg voor deelname aan de finale.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK