Afbeelding

Overvaller Albert Heijn supersnel in de kraag gepakt

Algemeen 1.185 keer gelezen

VIANEN • Een 17-jarige inwoner van Ermelo overviel vrijdagmiddag op klaarlichte dag de Albert Heijn aan de Lijnbaan in Vianen. Door tips van klanten, goede camerabeelden, inschakeling van BurgerNet en een ondernemersapp en door kordaat optreden van de politie kon de jongeman 's avonds al worden aangehouden in het Van der Valk-hotel in Vianen. Hij verbleef daar met zijn vriendin.

De overval gebeurde vrijdag rond 15:15 uur. De man, getooid met een zwarte zonnebril en gestoken in een hoodie en grijze trainingsbroek, bedreigde de caissière bij de servicebalie met een mes en ging er vervolgens vandoor met een geldbedrag. "Op het moment van de overval waren er veel klanten in de winkel en in de passage", zegt Helma Goossens, moeder van eigenaren Sander en Max Goossens. "Je vraagt je af wat iemand bezielt om op zo'n moment de winkel te overvallen."

Een oplettende klant probeerde de man nog tegen te houden met een winkelwagentje. De overvaller wankelde, maar bleef nog net op de been. Ook ander klanten lieten zich niet onbetuigd en probeerden de overvaller te dwarsbomen. De dader vluchtte naar de draaideuren aan de kant van de stadsgracht. Een medewerker van de winkel probeerde de deuren te sluiten, maar hij wist te ontsnappen aan de andere kant van de passage, waar hij verdween richting het parkeerterrein.

Helma Goossens: "Naast de signalementen van de medewerkers en klanten hebben we uiteindelijk veel baat gehad bij de goede beelden van de camera's van de Albert Heijn en die van de Jumbo. Die beelden zijn direct verspreid via Burgernet en via de app die we delen met ondernemers op de Voorstraat."

Ook de politie en Slachtofferhulp waren vrijwel direct ter plaatse. "Die zijn gelijk in actie gekomen met acht politiewagens en een helikopter. Dat is echt een compliment waard. Maar ook willen we de klanten bedanken voor hun hulp." Helma Goossens: "Klanten zijn erg geschrokken en gingen op de grond liggen. Zo'n overvaller beseft niet wat hij klanten en medewerkers aandoet."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden