Afbeelding
Foto: Hennie Marks

Expositie 'Goodbye Vianen!' in Stedelijk Museum Vianen

Algemeen 355 keer gelezen

VIANEN • Met de tentoonstelling 'Goodbye Vianen!' zet het Stedelijk Museum Vianen dit najaar lang verborgen topstukken uit het gemeentedepot in de schijnwerpers. Op deze manier neemt het museum afscheid van de Viaanse gemeentegrenzen.

De kunstcollectie van de gemeente telt ruim tweeduizend voorwerpen. Het grootste deel hiervan is verzameld door oud-burgemeester van Vianen, Willem Rooseboom (1816-1881). Zijn verzameling is door zijn kleinzoon Ockert Tobias de Villiers Rooseboom (1887-1977) aan de gemeente geschonken. De gemeentelijke fusie per 1 januari 2019 is voor het museum aanleiding om de kunstschatten uit het stadhuis weer eens te tonen. 'Goodbye Vianen!' laat onder andere de voorname portretten van de adellijke Brederodes, de bruidsschoenen van schrijfster en oud-bewoonster Ina Boudier Bakker en het recent gerestaureerde portret van burgemeester Rooseboom zien. De expositie is van zondag 18 november tot en met zondag 6 januari te bezichtigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden