Afbeelding
Foto: aangeleverd

Zilveren Brederodepeer voor Coby Vermeulen

Algemeen 478 keer gelezen

VIANEN • Tijdens de najaarslezing van de historische vereniging Het Land van Brederode kreeg Coby Vermeulen, als blijk van waardering, de Zilveren Brederodepeer overhandigd.

Coby kreeg deze waardering woensdag uit handen van voorzitter van de historische vereniging, Josien de Jonge. Zij memoreerde in haar toespraak dat Coby sinds 1986 lid is van de vereniging. In die periode heeft zij vijftien jaar lang lid geweest van de excursiecommissie. In 2005 heeft Coby haar taak overgedragen, helemaal loslaten kon zij echter niet. Jarenlang heeft zij nog samen met de historische vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop de gezamenlijke excursies van beide verenigingen ondersteund. Tot vorig jaar heeft Coby de deelnemerslijsten van de excursies bijgehouden.

Helaas neemt Coby nu afscheid van Vianen en kan zij niet meer deelnemen aan de activiteiten van de vereniging. De verraste Coby vertelde dat de saamhorigheid, die er is tussen de leden van de vereniging uit Lexmond en die van Vianen, door haar als zeer prettig is ervaren. "Dat gevoel van saamhorigheid hoort bij mij", zei ze. "Het vervelendste vond ik het toespreken van de deelnemers aan een excursie, op die manier het middelpunt zijn is niets voor mij." Bescheiden accepteerde Coby de loftuitingen en de Zilveren Brederodepeer van Josien de Jonge. De uitreiking vond woensdag plaats tijdens de najaarslezing. Deze ging over de Stelling van Amsterdam, René Vos vertelde in het Stedelijk Museum over deze verdedigingslinie van Amsterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden