Paardenmarkt Vianen 2018
Paardenmarkt Vianen 2018 (Foto: NIco Van Ganzewinkel)

Tuigpaard Kendrick dagkampioen van Viaanse Paardenmarkt

  •   923 keer gelezen

VIANEN • Het tuigpaard Kendrick van stoeterij Embregts & Van der Gun uitgeroepen tot dagkampioen van de Viaanse Paardenmarkt. De winnaar kreeg woensdag de prijs overhandigd uit handen van Commissaris van de Koning, Willibrord van Beek, die het evenement voor het eerst bezocht. In de kinderrubriek heeft Sam Groeneveld gewonnen met Golden Glory.

Willibrord van Beek is bezig met zijn laatste maanden als commissaris van de Koning in provincie Utrecht. Op de valreep maakte hij woensdag nog een tochtje door de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden, waarbij natuurlijk de Viaanse Paardenmarkt niet mocht ontbreken. "Prachtig dat zo'n evenement in het centrum van de stad kan plaatsvinden", zegt hij bewonderend na de prijsuitreiking. "Het is natuurlijk een gewone doordeweekse dag, maar als je ziet hoeveel mensen hiervoor vrij hebben genomen… Dan zie je wel hoe dit evenement leeft. Prachtig. De sfeer is heerlijk."

Burgemeester Wim Groeneweg merkt nog op dat hij een "ontzettende eer" vindt dat Van Beek aanwezig is bij de Paardenmarkt. Dat vindt stichting Paardenmarktcomité natuurlijk ook. En dan zit het weer – stralende zon, twintig graden – woensdag ook nog eens ontzettend mee. Voorzitter Ben Heinink: "In de tijd dat ik voorzitter ben, is het in ieder nog nooit zo warm geweest. Ik hoorde vandaag wel van enkele oudere inwoners dat er een keer sneeuw heeft geleden tijdens de Paardenmarkt."

Uitslagen rubrieken: rubriek 1 Honora van Zetten van Gijs Frasa; rubriek 2 Elisabeth Tayler of The New Life van Brenda Koelewijn; Polly van Gaby van den Berg; Wilgenhaar's King Lear van Tatum Schmidt; rubriek 5 Welsh Cob; rubriek 6 Golden Glory van Sam Groeneveld (kinderrubriek); rubriek 7 Il Divo Jewi van Gerdine Westeneng; rubriek 8 Tooske van Diphoorn van Dort Jan Raaijmakers (reserve-dagkampioen); rubriek 9 Kendrick van Embregts & Van der Gun (dagkampioen).

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK