• Wethouder Frank Meurs en oud-wethouder Thea Schaafsma leggen een deken op het bronzen beeld 'Het Paard', dat deze week weer teruggeplaatst is na de afronding van de bestratingswerkzaamheden aan de Voorstraat.
• Wethouder Frank Meurs en oud-wethouder Thea Schaafsma leggen een deken op het bronzen beeld 'Het Paard', dat deze week weer teruggeplaatst is na de afronding van de bestratingswerkzaamheden aan de Voorstraat. (Foto: Nico Van Ganzewinkel)
fotoreportage

Voorstraat Vianen feestelijk heropend

  •   1257 keer gelezen

VIANEN • De Viaanse wethouder Frank Meurs heeft best wel zijn twijfels gehad of de bestratingswerkzaamheden van de Voorstraat voor de Paardenmarkt zouden zijn afgerond. Dat vertelde hij vrijdagmiddag aan presentator Edward van Cuilenborg tijdens de feestelijke afronding van het door aannemer Agterberg geklaarde klusje. 

"Vorig jaar stond ik hier met het Paardenmarktcomité en toen beloofde ik dat volgend jaar (woensdag 10 oktober 2018, red.) de paardenmarkt kon worden gehouden op de nieuwe Voorstraat. Maar bij mezelf dacht ik: 'hoe ga ik dat voor elkaar krijgen?'" Meurs vertelde dat hij heel blij is dat het allemaal toch nog gelukt is. "Vooral dankzij de hulp van de ambtenaren, de bewoners, de winkeliers. Ondanks het feit dat we tegenslagen hebben gekend, is het gelukt om de neuzen dezelfde kant op te krijgen." 

Hoogtepunt van het feestje was de 'onthulling' van het bronzen 'Het Paard' door Frank Meurs en oud-wethouder Thea Schaafsma. Het beeld werd voorzien van een deken met daarop de logo's van de gemeente Vianen, Bureau Binnenstad Vianen en aannemersbedrijf Agterberg. Het bronzen beeld staat na de bestratingswerkzaamheden weer op z'n plek schuin voor het stadhuis, maar het is wel een slag gedraaid.  

Ook de Stolpersteine ter herinnering aan de joodse Viaanse inwoners Mozes Salomon en Alberdina van Zwanenburg zijn deze week weer teruggeplaatst evenals de twee zwarte keitjes. 

Aannemer Agterberg overhandigde een cheque van 2500 euro aan de ondernemers van de Voorstraat.  

Voor de kinderen was er vrijdagmiddag een kruiwagenrace. Sluitstuk van de middag was de prijsuitreiking van de kras- en winactie van de ondernemers. Edward van Cuilenborg maakte samen met de deelnemende ondernemers en sponsoren ter plekke de winnaars bekend. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK