• De badeendjes mochten vrijdag even te water.
• De badeendjes mochten vrijdag even te water. (Foto: Vianenvoorelkaar.nl )

Badeendjesactie van Vianenvoorelkaar.nl

  •   315 keer gelezen

VIANEN • Tijdens de pubquiz bij Zas & Fratsen afgelopen donderdag hebben de tientallen deelnemers badeendjes voorzien van een persoonlijke boodschap. De pubquiz en badeendjesactie komen uit de koker van vrijwilligersplatform Vianenvoorelkaar.nl. De rubberen eendjes mochten vrijdag even symbolisch te water in de recreatieplas in De Middelwaard.

Met deze actie wil Vianenvoorelkaar.nl tijdens de Week tegen Eenzaamheid de aandacht vragen voor eenzaamheid in Vianen. De eendjes staan symbool voor je in je 'eentje' voelen. Naar schatting voelen 6.500 mensen in Vianen zich soms wel eens alleen. "Eenzaam ben je dus niet in je 'eentje', zoals je aan de badeendjes kunt zien", aldus Simone Visser, coördinator van Vianenvoorelkaar.nl. "Niet alleen ouderen voelen zich eenzaam, ook door een verhuizing of ziekte van een familielid kun je je ineens eenzaam voelen."

De badeendjes zijn beschreven met lieve berichtjes door tientallen inwoners van Vianen die donderdag meededen aan de pubquiz bij Zas & Fratsen. Vianenvoorelkaar.nl nodigt inwoners van Vianen uit om een badeendje met een mooie boodschap te komen halen voor iemand die het kan gebruiken. Dit kan bij de receptie van Stichting Welzijn Vianen (SWV) in zorgcentrum Hof van Batenstein.

Via de site van Vianenvoorelkaar.nl kunnen inwoners andere inwoners leren kennen, maar ook organiseert de SWV verschillende activiteiten voor jong en oud, waarbij bewegen, ontwikkelen en vooral ook ontmoeten centraal staan. Zoals creatieve workshops, wandelen en samen eten.


q www.ianenvoorelkaar.nl

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK