Foto: nl.123rf.com

Hoge nood bij Volkstuinvereniging Vianen

  •   390 keer gelezen

VIANEN • Volgens Volkstuinvereniging Vianen komt wethouder Frank Meurs zijn afspraken niet na. De vereniging wacht met smart op het in december vorig jaar al toegezegde wc-gebouwtje op het complex aan de Panoven.

In een brief aan het Viaanse college van B&W schrijft voorzitter Ellen Hansen dat de vereniging voor haar voorzieningen geheel afhankelijk is van de gemeente, die eigenaar is van de grond. "Wij zijn al een aantal jaren in overleg met de gemeente om een sanitaire voorziening op ons terrein te realiseren. Met honderd tuinders geen overbodige luxe. Vorig jaar december beloofde de wethouder zijn steun hierbij toe. Onze wensen en tekening werden op zijn verzoek begin januari van dit jaar toegezonden."

Sindsdien is het echter stil, zo zegt de vereniging. Sterker nog: volgens Jansen "weigert" wethouder Meurs om verder in overleg te treden "ondanks vele schriftelijke en mondelinge pogingen". Volgens de voorzitter van Volkstuinvereniging Vianen is tegen haar gezegd dat dit te wijten is aan "ondercapaciteit". De vereniging vindt dit zorgwekkend. "Wat is de belofte van de wethouder waard (…) nu blijkt dat hij gemaakte afspraken niet nakomt? Hoelang sturen wij onze tuinders, waarvan vele dames, nog letterlijk de bosjes in?"

Volgens wethouder Frank Meurs wordt er door gemeente Vianen hard gewerkt aan de realisatie van het toegezegde wc-gebouwtje. Maar ja, dat is niet zomaar geregeld. Meurs: "We hebben overleg gehad met de nutsbedrijven om te kijken hoe we dit mogelijk kunnen maken. Dat kost tijd. Daarnaast hebben we in het overleg met de vereniging aangegeven dat we graag de voorzieningen op alle volkstuinen in de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden gelijk willen hebben. We zijn nu bezig met deze harmonisatie. Wij realiseren ons dat dat langer duurt dan de vereniging zou willen. Ambtelijk is er contact geweest met de vereniging dat er met wethouder Meurs in november een overleg zou zijn." Wanneer het gewenste gebouwtje gerealiseerd kan worden is onduidelijk, de wethouder hoopt hier in november meer over te kunnen zeggen.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK