• Tirtsa Kamstra tijdens de presentatie van het verkiezingsprogramma van de CU in gewone taal.
• Tirtsa Kamstra tijdens de presentatie van het verkiezingsprogramma van de CU in gewone taal.

CU Vijfheerenlanden presenteert verkiezingsprogramma in gewone taal

  •   104 keer gelezen

VIANEN/REGIO • De ChristenUnie van de Vijfheerenlanden heeft woensdag haar verkiezingsprogramma in gewone taal gepresenteerd.

De CU wil daarmee staan voor een inclusieve samenleving. "Iedereen telt mee, of je nu wel of niet gelooft, rijk of arm bent, jong of oud bent", aldus de ChristenUnie Vijfheerenlanden. Daarom presenteert de partij een verkiezingsprogramma in gewone taal.

CU-Lijsttrekker Tirtsa Kamstra: "Toegankelijke en begrijpelijke verkiezingen zijn niet voor alle mensen vanzelfsprekend. Cliëntenraden en bestuurders van ASVZ, Syndion, Reinaerde, Philadelphia en andere organisaties brachten dat onlangs nog bij ons onder de aandacht door middel van een brief. Daarin stond dat veel mensen met een beperking niet kunnen lezen of lezen moeilijk vinden. De informatie over verkiezingen of de plannen van de politieke partijen begrijpen zij niet goed. Daarom hebben wij naast ons gewone verkiezingsprogramma er ook een in 'gewone taal' geschreven. Dat is op taalniveau B1: eenvoudige en korte zinnen, zonder ingewikkelde woorden."

Met het verkiezingsprogramma in gewone taal geeft de ChristenUnie handen en voeten aan de slogan 'de kracht van samen'. Kamstra: "Het is heel makkelijk om groepen weg te zetten en te vergeten. Wij willen juist tegenstellingen overbruggen en samen de schouders eronder zetten, zowel binnen als buiten de politiek."

Het CU-verkiezingsprogramma in gewone taal is hier te lezen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK