Afbeelding

Iet Wouters-Olieman vertelt over haar Viaanse familiegeschiedenis

Algemeen 492 keer gelezen

VIANEN • Iet Wouters-Olieman vertelt donderdag 18 oktober in het Stedelijk Museum Vianen over de markante lindeboom uit het Viaanse bos en vooral wat er vroeger 'achter' deze boom was. Namelijk: de boerderij waar ze zelf geboren is.

De familie Olieman was de laatste veehouder in de huidige wijk Amaliastein. Het gezin woonde en werkte in de eeuwenoude boerderij met het rieten dak. Een akker bij de boerderij wordt in 1628 verkocht onder de naam De Noord (en soms Den Oort). De lindeboom die in 1992 verplaatst is naar de ingang van de wijk Amaliastein is het enige dat nog herinnert aan deze bijzondere boerderij. Iet Wouters is in 1960 geboren als oudste dochter van Niek en Wiet Olieman. Aan de hand van plakboeken van haar vader en de vele verhalen, vertelt ze wat er vroeger 'achter de lindeboom' was.

Waarom is deze lindeboom zo bijzonder? Hoe is de familie Olieman op de bijzondere boerderij op Helsdingen B10 terecht gekomen? Hoe zag de boerderij eruit? En was de boerderij onderdeel van het slot Amaliastein van Brederode? Iet brengt aan de hand van oude beelden, foto's, kaarten en verhalen het stukje geschiedenis van Amaliastein tot leven. 

De avond begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Entree is 6 euro - contant te voldoen. Kaarten voor de avond zijn verkrijgbaar bij het Stedelijk Museum Vianen aan de Voorstraat 97. Reserveren kan telefonisch via 0347-371648 of via info@stedelijkmuseumvianen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 22 uur geleden
• De ideeën werd opgeschreven op bierviltjes.
Pitchen, prijzen en problemen: jarige Den Hâneker koestert statafelgesprekken Nieuws 23 uur geleden
• Een eerdere editie van het Oranjeconcert in Vianen.
De Grote Kerk in Vianen kleurt rood, wit, blauw & zingt Oranje Boven op Koningsdag Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden