• Alda Hutten met de kunstige etalage van Olala.
• Alda Hutten met de kunstige etalage van Olala. Foto: Nico van Ganzewinkel

Olala eerste bij 'etalagewedstrijd' Kunst in de Etalage

Algemeen 396 keer gelezen

VIANEN • Chocoladeparadijs Olala Chocola is eerste geworden bij de 'etalagewedstrijd' Kunst in de Etalage, die jaarlijks voorafgaand aan de Viaanse Open Atelierroute plaatsvindt.

Met Kunst in de Etalage laten kunstenaars voorafgaand aan de atelierroute alvast zien wat ze in huis hebben. Dit doen ze in de etalages van deelnemende winkeliers, die dan natuurlijk het verzoek krijgen om het kunstwerk zo mooi mogelijk te presenteren. Olala Chocola deed dit heel creatief met het kunstwerk 'Melting down' van Alda Hutten. De chocolaterie maakte rond de smeltende stenen van Hutten een herfstbos van chocolade, wat weer één geheel vormde met de stenen. Zelfs het kaartje van Alda Hutten was van chocola gemaakt. Tweede in de etalagewedstrijd werd 't Woonhuys en derde Ohran Kledingreparatie.

Afgelopen weekend vond de Open Atelierroute plaats. Tientallen mensen bezochten de opengestelde ateliers. Thea en Wim Peters laten zondagavond weten "hondsmoe" te zijn. "Het begon vandaag rustig, dat vonden we niet erg. Maar na 14:00 uur hield het niet op. We hebben zoveel mensen over de vloer gehad, wat een belangstelling." Zoals voorgaande jaren was er weer een overzichtstentoonstelling in het Viaanse stadhuis te bewonderen. Volgens kunstenaars Wil Droogendijk en Alda Hutten – die gezamenlijk op één locatie exposeerden - was dat weer een groot succes: "Veel mensen waren eerst naar de burgerzaal in het gemeentehuis geweest en werden daardoor nieuwsgierig wie er achter het kunstwerk zat. Bij ons was de combinatie van beelden en schilderijen een groot succes. Veel complimenten gehad en leuke reacties."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden