Afbeelding

D66 provincie Utrecht zet Vijfheerenlanden op de kaart

Algemeen 374 keer gelezen

UTRECHT • Tijdens de provinciale Statenvergadering van Utrecht heeft D66 provincie Utrecht een kaart aangeboden met de nieuwe provinciegrens.

Marc de Droog, geboren Leerdammer en lijsttrekker voor D66 bij de provinciale verkiezingen in 2019: "Nu we weten dat de herindeling gaat plaatsvinden, is het goed om de nieuwe provinciegrens alvast in ons hart te sluiten. De beslissingen die wij nemen zijn na 1 januari 2019 ook van toepassing op Leerdam en Zederik. We zien echter nog altijd de oude provinciegrens in onze stukken. Dat zouden wij graag anders zien."

Met de komst van Leerdam en Zederik naar Utrecht wordt de provincie bijna 111 vierkante kilometer groter. De provincie Utrecht is daarmee in landoppervlakte niet langer de kleinste provincie en gaat de provincie Flevoland voorbij. De kaart werd overhandigd tijdens het debat over de landbouwvisie van de provincie Utrecht. De nieuwe gemeente Vijfheerenlanden draagt met haar agrarische karakter sterk bij aan de landbouwagenda van de provincie Utrecht.

Christa Hendriksen, lijsttrekker voor D66 in Vijfheerenlanden: "We zijn blij met de aandacht die de provincie voor ons heeft. Met deze zichtbare wijziging van de provinciegrens op de muur van de bestuurder, kunnen we ons nog een beetje meer Utrechter voelen."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws gisteren
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden