Afbeelding

Geslaagde open dag op Stal Bosgoed

Algemeen 518 keer gelezen

HAGESTEIN • Stal Bosgoed organiseerde zaterdag een open dag. Er waren tal van activiteiten. 

Zo gaf vlogger Jesse Drent drie clinics en een demonstratie. Jesse houdt zich voornamelijk bezig met vrijheidsdressuur. Vrijheidsdressuur is het aanleren van oefeningen zonder dwang in zoveel mogelijk vrijheid. Hierbij kun je denken aan oefeningen zoals het steigeren, liggen en het buigen. Tijdens de clinics werd er op spelende wijze verschillende 'trucjes' aangeleerd aan de paarden, waarbij plezier (voor het paard) te allen tijde voorop stond. 

's Middags gaf Jesse no een demonstratie met zijn eigen pony Matcho. De shetlander, wist iedereen te vermaken met zijn soms ondeugende trucjes.  Na afloop van de show was het tijd voor een 'meet & greet', waarbij iedereen de mogelijkheid had om met Jesse en Matcho op de foto te gaan. Ook kon er een handtekening van Jesse of een kusje van pony Matcho gescoord worden.  

Dit jaar werd er ook weer een heuse stokpaardjesrace gehouden. Na twee hele spannende voorronden bleven er tien deelnemers over die mochten strijden voor de hoofdprijs, een stokpaardje. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Aimée Jaeger met een hele snelle tijd van 0.10,07 seconden.

Uiteraard was er ook de mogelijkheid om een rondje op een van de manegepony's te rijden, bij de manegelessen te kijken of een frietje te scoren bij de frietkraam.

Tijdens deze dag waren er twee winacties waarmee bezoekers kans konden maken op een privéles en een gevulde poetskoffer. De Stal Bosgoed-kleurplaat kon ingekleurd worden om kans te maken op de poetskoffer. Om kans te maken op de privéles diende er geraden te worden hoeveel paardensnoepjes er in de snoep pot zaten.  Winnaars van beiden acties worden deze week bekend gemaakt op de Facebook-pagina van Stal Bosgoed.

Stal Bosgoed is zeker van plan om volgend jaar weer een open dag te organiseren.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden