• De hockeydames van Vianen wisten nipt te winnen van hun tegenstandsters uit Culemborg. Foto: Peter Verbeek

Hockeyoverwinning in de regen

Sport 310 keer gelezen

VIANEN • De hockeydames van Vianen boekten zondag in de stromende regen een verdiende zege tegen Culemborg: 3-2. Culemborg is een bekende tegenstander voor Vianen en de dames waren om die reden zeer vastberaden om deze wedstrijd te winnen.

Vanaf het begin was Vianen overduidelijk de betere partij, maar veel kansen werden om zeep geholpen. Uiteindelijk wist Juliette Verweij een fraai doelpunt via een tip-in te scoren. Kort daarna werd er een tegendoelpunt gemaakt via een eigen stick van Vianen.

De dames van Vianen lieten zich niet wegspelen. Sterre Lieftinck sloeg de bal via een strafcorner hard op de plank. Ook invalster Eef van Gool droeg haar steentje bij. Ze scoorde na mooi samenspel met Baukje van den Heuvel. Vlak voor de rust wist Culemborg nog een doelpunt te maken. Ruststand: 3-2.

In de tweede helft was Vianen merendeels aan de bal, maar de dames wisten de kansen niet te benutten. Zondag speelt Vianen een uitwedstrijd tegen MHC Geldermalsen D1. De wedstrijd begint om 12:30 uur.