Verlies volleyballers Servia bij debuut in 2e divisie

Sport 129 keer gelezen

VIANEN • De volleyballers van Servia zijn hun eerste wedstrijd in de tweede divisie begonnen met een nederlaag. Tegen Gemini Kangoeroes werd het 3-1.

Ondanks een overtuigende voorbereiding, waar o.a. eerste divisionist Velo aan de kant werd gezet, startte Servia deze zaterdag zonder zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Gemini had een goede servicedruk, waardoor Servia niet aan aanvallen toekwam. Dankzij een sterke servicereeks halverwege de set van Johan Beijen kwamen de Viaanse heren nog wel terug.

Het herstel was echter van korte duur: 25-19. In de tweede set werd Servia opnieuw serverend onder druk gezet. Passend was er bij vlagen wat verbetering zichtbaar, maar de Viaanse mannen slaagden er niet in om aanvallend te overtuigen. Gemini bleef goed op schot: 25-21. In de derde set was Servia volledig van slag. Passes kwamen niet aan en ook blokkerend werd het de Voorschotense heren niet moeilijk gemaakt: 25-13. De vierde set verliep heel wat beter.

De Viaanse heren werkten hard, terwijl Germini juist wat in slaap leek te sukkelen door de eerder gemakkelijk gewonnen sets. De thuisploeg sputterde aan het einde van de set nog wat tegen, maar met een slimme aanval van Bart de Groot had Servia het initiatief weer terug en rondde de set snel af: 20-25.

Komende zaterdag speelt Servia thuis tegen Maatwerkers VCN. Aanvang 16.30 uur in sporthal Helsdingen.