• De verlichting in de Viaanse grachten.
• De verlichting in de Viaanse grachten. Foto: Nico Van Ganzewinkel

De lichtjes in de Viaanse gracht branden weer

Algemeen 484 keer gelezen

VIANEN • Vrijdagavond hebben leden van het Paardenmarktcomité de sfeervolle verlichting in de gracht ontstoken. Dat gebeurde op het grasveldje tussen de gracht en de stadsmuur, tegenover de Lijnbaan. 

Het was nog even heel spannend, want een paar minuten voordat de kerkklok acht uur sloeg begon het even hard te regenen. De genodigden moesten even terug naar 't Klooster, maar precies op tijd kon de jaarlijkse ceremonie toch nog net op tijd beginnen. 

Voorzitter Ben Heinink wees er in zijn toespraak op dat het bestuur van de Paardenmarkt dit jaar te maken kreeg met een aantal fikse uitdagingen. De grootste uitdaging was de renovatie van de Voorstraat. "Konden we nog wel een paardenmarkt houden? En zo ja, hoe dan?" Maar gelukkig ziet er volgens Heinink naar uit dat alles op tijd klaar is. Ook was het lange tijd onzeker of er nog wel een kermis kon worden gehouden. "Hoe gaat dat na de bouw van de huizen op Sluiseiland. Na diverse gesprekken ziet er naar uit dat ook deze uitdaging overwonnen wordt. Kees de Kruijf heeft zich hiervoor zeer ingespannen. Alleen al om één lantaarnpaal weg te krijgen zijn diverse mails en besprekingen geweest." 

Grachtenverlichting
Ook dit jaar is er weer hard gewerkt aan de door de bevolking zeer gewaardeerde grachtenverlichting. "Vorige week was alles klaar en gecontroleerd. Wie schetst onze verbazing dat toen vorige week vrijdag ineens vele pontons in de gracht werden gelegd. Bij navraag bleek dat men aanstaande dinsdag begint met de bouw van het bruggetje over de gracht. Men heeft het hele jaar de tijd gehad en ook na de paardenmarkt had men dit op tijd af kunnen hebben. Men belooft wel dat het bruggetje net voor de paardenmarkt klaar is."

De voorzitter van het paardenmarktcomité neemt het de gemeente zeer kwalijk dat met de voorbereidingen is begonnen zonder enige melding of waarschuwing. "Dat neem ik de gemeente echt kwalijk. Want we moeten nu tijdelijk de zaak aanpassen van het stuk van Mama Mia naar de rondeel."

De Paardenmarkt wordt gehouden op woensdag 10 oktober. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

• Het ontsteken van de verlichting.
• Het paardenmarktcomité
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 3 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 5 uur geleden
• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden