Afbeelding
Foto: nl123rf.com

Groot feest aan de Viaanse Voorstraat

Algemeen 1.229 keer gelezen

VIANEN • Het noordelijke plein van de Viaanse Voorstraat vormt vrijdag 5 oktober het toneel van een bijzonder feestje: aannemer Agterberg legt dan namelijk de laatste stenen - en wel hele bijzondere stenen - op haar plek. Bovendien is er een kruiwagenrace én de prijsuitreiking van de kras- en winactie van de ondernemers. Alles wordt gepresenteerd door Edward van Cuilenborg (oud-verslaggever bij Studio Sport).

De kruiwagenrace staat als eerste op de planning, deze begint om 16:00 uur. De organisatie is in handen van Team Sportservice Vianen. Meedoen is gratis, deelnemers moeten hun gevulde kruiwagen zonder kleerscheuren langs de pionnen weten te krijgen. Om 16:30 uur worden de Stolpersteine aan de Voorstraat 1 teruggeplaatst, zij herinneren aan de Joodse Mozes Salomon en Alberdina van Zwanenburg, die de Tweede Wereldoorlog niet overleefden. Harry Hoving, van het Comité Stolpersteine Vianen, geeft een toelichting. Ook de twee zwarte keitjes vlak voor de Lekpoort komen weer terug. Tot slot volgt de onthulling van 'Het Paard', dat weer terugkeert naar zijn vertrouwde plek. Oud-wethouder Thea Schaafsma zal iets over de historie van het beeld vertellen.

Sluitstuk van de middag is de prijsuitreiking van de kras- en winactie van de ondernemers. Edward van Cuilenborg maakt samen met de deelnemende ondernemers en sponsoren ter plekke de winnaars bekend. Die prijzen liegen er niet om. De hoofdprijzen zijn: 1 minuut gratis shoppen bij de Albert Heijn, 1 minuut gratis shoppen bij de Jumbo, een reischeque van 400 euro, twee elektrische fietsen. En verder zijn er nog tal van royale cheques en cadeaus te winnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 8 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 11 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden