• Wegens de grote belangstelling is de expositie 'Kroonjuwelen van Jan Blanken' in het Viaans museum verlengd.
• Wegens de grote belangstelling is de expositie 'Kroonjuwelen van Jan Blanken' in het Viaans museum verlengd. Foto: Nico van Ganzewinkel

Expositie over Jan Blanken verlengd

Algemeen 500 keer gelezen

vianen • Gezien de grote belangstelling voor de tentoonstelling 'Kroonjuwelen van Jan Blanken' in het Stedelijk Museum Vianen is besloten deze unieke tentoonstelling te verlengen tot en met zondag 28 oktober.

Dat biedt ruim de tijd om alsnog de heel bijzondere bruiklenen van onder ander het Rijksmuseum Amsterdam en het Centraal Museum Utrecht te komen bewonderen. Nooit eerder waren deze objecten, tekeningen en prenten in deze samenstelling in één tentoonstelling bijeen. De tentoonstelling geeft compleet overzicht van de werken en het leven van de begin negentiende eeuw in Vianen woonachtige Jan Blanken (1755-1838). Hij was verbonden aan talloze grote waterbouwkundige werken in Nederland, aangelegd in de beginperiode van de waterstaatszorg onder Keizer Napoleon, maar vooral onder koning Willem I. Voorbeelden daarvan zijn onder meer innovatieve vindingen als de waaiersluizen, het droogdok in Hellevoetsluis, de aanleg van het Zederikkanaal, het Noord-Hollands Kanaal en een vijftiental objecten die nu nog terug te vinden zijn in en rond de Vijfheerenlanden. Bovendien gaf hij mede vorm aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een unieke historische verdedigingslinie uit 1815.

'Kroonjuwelen van Jan Blanken' is te zien in het museum aan de Voorstraat 97 in Vianen. Meer informatie is te vinden op de website.


q www.stedelijkmuseumvianen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden