• Wethouder Harry van Tilburg en heemraad Goos den Hartog toosten op de nieuwe intentie-overeenkomst.
• Wethouder Harry van Tilburg en heemraad Goos den Hartog toosten op de nieuwe intentie-overeenkomst. (Foto: Dick Aanen)

Intentieovereenkomst voor ontwikkelen Hazelaarplein in Vianen

  •   383 keer gelezen

VIANEN • Waterschap Rivierenland en gemeente Vianen willen gaan samenwerken aan de ontwikkeling van het Hazelaarplein in Vianen. Met elkaar kijken ze naar mogelijkheden voor een gecombineerd plan van de dijkversterking en woningbouw. Dinsdag ondertekenden wethouder Harry van Tilburg en heemraad Goos den Hartog in De Stadshof een intentieovereenkomst.

Waterschap Rivierenland heeft de opgave om de Lekdijk tussen de uitmonding van het Merwedekanaal en de A27 ten noorden van Vianen in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden te versterken. Dit dijktraject beschermt de kern Vianen tegen hoogwater vanuit de Lek.

Gemeente Vianen is van plan woningbouw te ontwikkelen ter plaatse van de Lekdijk. Momenteel bevindt zich ter hoogte van het Hazelaarplein 'De Stadshof', een complex waarin tot voor kort een  sporthal, theater en vergaderzalen waren ondergebracht.

Samen optrekken
Zowel de gemeente Vianen als het waterschap hebben de ambitie en intentie om samen van deze (ruimtelijke) ontwikkeling een succes te maken. De gemeente Vianen heeft een stedenbouwkundige studie uitgevoerd om de mogelijkheden van herontwikkeling van het Hazelaarplein in beeld te krijgen. Het resultaat hiervan is de bouw van een appartementencomplex in of nabij de dijk in combinatie met aanvullende huur- en koopappartementen in verschillende prijsklassen.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK